Adrian Năstase vrea să renunțe la cetățenia română. Procurorii cer un an în plus de închisoareCererea de contopire a pedepselor primite de fostul premier Adrian Năstase în dosarele „Zambaccian” şi „Trofeul calităţii”va fi luată în discuție, luni, de magistrații Tribunalului București. Procurorii cer un an în plus de închisoare, deoarece e vorba de mai multe fapte de corupție, succesive, produse în timp ce Adrian Năstase ocupa o funcție foarte înaltă. Decizia Tribunalului va fi anunțată pe 8 mai.

Zi decisiva, luni, pentru Adrian Nastase. Ar putea afla cat timp sta in spatele gratiilor
Zi decisivă, luni, pentru Adrian Năstase. Ar putea afla cât timp stă în spatele gratiilor
Foto: realitatea.net

Update: Adrian Năstase a declarat, în ședința de judecată, că ar vrea să renunțe la cetățenia română, deoarece condamnările sale sunt un fel de "moarte civilă" și s-a dorit înlăturarea sa din viața publică românească. 

Adrian Năstase a solicitat instanţei ca, în cazul în care nici până la termenul de astăzi Tribunalul Bucureşti nu va primi motivarea, să fie judecat pe minuta deciziei.

Magistraţii Tribunalului Bucureşti îi pot aplica fostul premier un spor de pedeapsă în urma contopirii celor două pedepse. Adrian Năstase a fost condamnat, pe 6 ianuarie, la 4 ani de închisoare cu executare pentru şantaj şi luare de mită. Aceeaşi pedeapsă a primit-o şi fostul şef al Inspectoratului de Stat în Construcţii, Irina Jianu. Aceasta a fost găsită vinovată de spălare de bani.   Singura care a fost condamnată la închisoare cu suspendare este Daniela Năstase, soţia fostului premier. Pentru aceasta instanţa a păstrat sentinţa dată de completul de trei judecători şi anume trei ani de închisoare cu suspendare pentru "participaţie improprie la folosirea de documente false la autoritatea vamală". Instanţa a dispus suspendarea executării pedepsei pe un termen de încercare de opt ani.

În dosarul „Trofeul calităţii", fostul premier a fost condamnat definitiv, pe 20 iunie 2012, de către Curtea Supremă la doi ani de închisoare cu executare Atunci, Năstase a fost găsit vinovat în legãturã cu strângerea de fonduri pentru campania electoralã din 2004, când a candidat pentru Preşedinţie din partea PSD. Pe 18 martie 2013 acesta a fost eliberat condiţionat din Penitenciarul Jilava unde a fost încarcerat.

Etichete: Adrian Năstase, închisoare, pedeapsă

0/28 COMENTARII
Mario
28 apr 23:08
+0
VOTURI
-0
Modul in care PSD isi consolideaza puterea, acapareaza institutii ale statului si pune presiune pe jurnalistii liberi ne aminteste de anii de glorie ai FSN. Victor Ponta ne determina parca s ail regretam pe mentorul sau, Adrian Nastase, oricat de nociv a fost intre 2000 si 2004.
Alin
28 apr 22:57
+0
VOTURI
-0
Felul in care PSD isi consolideaza astazi puterea,acapareaza institutii ale statului si pune presiune pe jurnalistii liberi ne face sa ne aducem aminte de anii de glorie ai FSN.
iulian
28 apr 22:56
+0
VOTURI
-0
Oricat de nociv a fost Adrian Nastase intre 2000 si 2004 pentru Romania, se pare ca Victor Ponta e in stare sa ne faca sa-l regretam pe mentorul sau. Felul in care PSD isi consolideaza astazi puterea, acapareaza institutii ale statului si pune presiune pe jurnalistii liberi ne face sa ne aducem aminte de anii de glorie ai FSN.
maria
28 apr 22:24
+0
VOTURI
-0
Nu mai conteaza pentru PSD Nastase!
daniel
28 apr 21:53
+0
VOTURI
-0
psd-istii vor sa puna mana in special pe justitie pentru a putea face rau linsititi.ne intoarcem in trecut,nu putem avansa cu ei in frunte..
unguru
28 apr 20:26
+0
VOTURI
-0
Ponta, ca ucenic fidel al lui Nastase, normal ca l-a scos din puscarie! Voi ce v-ati fi asteptat? Clanurile mafiote,baronii locali,mafia romaneasca,averile ilicite,marii moguli ai Romaniei de astazi sunt efectele partidului-stat PSD.Nastase a fost un om care a ingropat tara si a dezvoltat modelul de baron local din partidul pesedist.Ponta in schimb este varianta mai noua care a primit un update din PSD dar acest lucru nu va mai conta pentru ca in toamna cand Antonescu va fi presedinte datorita voturilor pe care toata tara i le va da!!!
kat
28 apr 18:28
+0
VOTURI
-0
Nastase a fost un om care a ingropat tara si a dezvoltat modelul de baron local din partidul pesedist.Ponta in schimb este varianta mai noua care a primit un update din PSD dar acest lucru nu va mai conta pentru ca in toamna cand Antonescu va fi presedinte datorita voturilor pe care toata tara i le va da, Ponta va fi scos din istorie si demascat el si alti ca el cum e Duicu sau Mazare.Acestia vor da cu adevarat un exemplu pentru toti cei care au furat in tara aceasta si au abuzat de functile pe care le au detinut.Antonescu are votul meu si increderea mea pentru ca a demonstrat ca reprezinta adevarata putere din politica tarii care nu pleaca capul la neregulile din sistem.
Stefan Georgescu
28 apr 16:23
+0
VOTURI
-0
Tovarășul Ponta e mai periculos decât Năstase și decât Ilici.
PSD = FSN
NU PSD!!!
Radu
28 apr 15:42
+0
VOTURI
-0
Victor Viorel este mai nociv decat mentorul sau Adrian Nastase 10 case are s-a obisnuit cu numaratul oualelor la jilava . Sa speram ca vechea garda comunista va disparea cat mai repede de pe scena politica si astfel romaniii vor avea sansa unui trai decent si mandru in tara lor .
toia
28 apr 15:20
+0
VOTURI
-0
Nu as vrea sa ma numar in randul acestor persoane josnice care copiaza textul avand mai multe adrese, sunt de o meschinarie fara margini. Datorita d-lui Nastase suntem in NATO inclusiv Bsescu, mentorul acestor postaci a recunoscut calitatile de prim ministru a lui Nastase !
Adella
28 apr 14:50
+0
VOTURI
-0
Victor Ponta, ca ucenic fidel al lui Nastase, normal ca l-a scos din puscarie! Voi ce v-ati fi asteptat? Clientela politica comunista exact ca in timpul FSNului! Doar PSD e urmasul FSNului, nu?
catalin zicu
28 apr 14:19
+0
VOTURI
-0
Nastase a fost un om care a ingropat tara si a dezvoltat modelul de baron local din partidul pesedist.Ponta in schimb este varianta mai noua care a primit un update din PSD dar acest lucru nu va mai conta pentru ca in toamna cand Antonescu va fi presedinte datorita voturilor pe care toata tara i le va da, Ponta va fi scos din istorie si demascat el si alti ca el cum e Duicu sau Mazare.Acestia vor da cu adevarat un exemplu pentru toti cei care au furat in tara aceasta si au abuzat de functile pe care le au detinut.Antonescu are votul meu si increderea mea pentru ca a demonstrat ca reprezinta adevarata putere din politica tarii care nu pleaca capul la neregulile din sistem.
Emil
28 apr 14:09
+0
VOTURI
-0
Oricat de nociv a fost Nastase , se pare ca Ponta e in stare sa ne faca sa-l regretam pe mentorul sau. Felul in care PSD isi consolideaza astazi puterea, acapareaza institutii ale statului si pune presiune pe jurnalistii liberi ne face sa ne aducem aminte de anii de glorie ai FSN.
Costache Alex
28 apr 13:44
+0
VOTURI
-0
Se pare ca Victor Ponta ne face sa ne aducem amnte de anii de aur ai FSN-ului prin felul in care PSD isi consolideaza partidul-stat prin acapararea institutiilor statului si punerea sub presiune a jurnalistilor liberi. Se pare ca Ponta ne face sa il regretam pe mentorul sau Adrian Nastase, oricat de nociv a fost acesta pentru statul roman. Este clar ca trebuie votat impotriva PSD-ului iar singurele alternative credibile sunt PNL si Crin Antonescu.
Laura
28 apr 13:35
+0
VOTURI
-0
Metoda de consolidare a puterii PSD-ului, prin acapararea institutiilor statului si controlarea presei ne face sa ne amintim de perioada regimului fesenist. Ponta tinde sa devina mult mai nociv decat a fost Nastase in anii 2000-2004 si se inconjoara in permanenta de oamenii santajabili si corupti si nu se dezice de baronii locali.
Raul Ionut
28 apr 13:34
+0
VOTURI
-0
Partidul Psd pe parcursul guvernari lui , Andrian Nastase intre 2000-2004 pana in prezent Victor Ponta , au demonstrat ca sunt niste lideri grosolani jepcari si mincinosi . Felul in care PSD acapareaza institutile statului si pune presiune pe jurnalisti liberi, ne aduce aminte de FSN.
raul
28 apr 13:23
+0
VOTURI
-0
Ponta e in stare sa ne faca sa il uitam pe mentoru sau Nastase care a fost nociv intre 2000-2004.Felul cum psd isi consolideaza astazi puterea de aduce aminte de FSN
Simona
28 apr 13:18
+0
VOTURI
-0
S-a dorit înlăturarea sa din viața publică românească. Da! Pentru ca nu avem nevoie de oameni corupti care sa ne dea exemplu de corectitudine! Orice greseala se plateste, iar tu, Adriane, ai gresit mult!
emil
28 apr 13:16
+0
VOTURI
-0
Partidul Psd pe parcursul guvernari lui , Andrian Nastase intre 2000-2004 pana in prezent Victor Ponta , au demonstrat ca sunt niste lideri grosolani jepcari
si mincinosi .
Felul in care PSD acapareaza institutile statului si pune presiune pe jurnalisti liberi, ne aduce aminte de FSN -
miha
28 apr 13:15
+0
VOTURI
-0
PSD-ul lui Ponta seamana pe zi ce trece, tot mai mult cu FSN; vor sa acapareze tot! Totusi, cred ca l-a intrecut si pe Nastase...Dar daca devine presedinte, unde vom ajunge?!
alice mihaela
28 apr 13:13
+0
VOTURI
-0
Ponta se pare ca a inceput sa devina mai rau decat a fost mentorul sau in perioada 2000-2004 si ne face sa ne amintim de anii de glorie ai FSN-uli.
Sabina Mihaela
28 apr 13:13
+0
VOTURI
-0
Se pare ca Ponta a invatat multe de la mentorul sau Nastase si chiar l-a depasit! PSD acapareasza deja toate institutiile statului, iar acest partid stat pune stapanire si presiune pana si pe jurnalisti!
Aurel
28 apr 13:12
+0
VOTURI
-0
Ponta demonstreaza pe zi ce trece ca face tot posibilul sa devina mai nociv pentru Romania decat a fost Adrian Nastase. Revin parca zilele de glorie FSN!
Dumitru
28 apr 13:10
+0
VOTURI
-0
Toti care au avut legatura cu PSD au avut legatura si cu inchisoarea sau altele care sa duca pe acolo..trebuie sa se inchida cumva acest lant al nocivitatii produse de aceste personaje precum Adrian Nastase , Victor Ponta si Adrian Duicu.
Sorin93
28 apr 13:10
+0
VOTURI
-0
Victor Ponta, ca ucenic fidel al lui Nastase, normal ca l-a scos din puscarie! Voi ce v-ati fi asteptat? Clientela politica comunista exact ca in timpul FSNului! Doar PSD e urmasul FSNului, nu?
George
28 apr 13:05
+0
VOTURI
-0
Partidul Psd pe parcursul guvernari lui , Andrian Nastase intre 2000-2004 pana in prezent Victor Ponta , au demonstrat ca sunt niste lideri grosolani jepcari
si mincinosi .
Felul in care PSD acapareaza institutile statului si pune presiune pe jurnalisti liberi, ne aduce aminte de FSN
Irina
28 apr 13:04
+0
VOTURI
-0
Diferenta dintre Ponta si Nastase este ca saracul Nastase nu a avut cu cine sa faca pact de coabitare….ca altfel era liber si ne vorbea asa de frumos madru ca este roman.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h