ZIDUL RUȘINII - "ridicat" în memoria spaţiului verde masacrat de primarul Robert NegoițăCetățenii Sectorului 3 organizează duminică, 30 noiembrie, începând cu ora 15:00, un flashmob cultural-artistic-cetăţenesc unde vor inaugura "ZIDUL RUȘINII" - "actualmente un zid de beton ridicat de Primăria Sectorului 3 cu identitate și utilitate plină de mister". 

"ZIDUL RUȘINII", cum l-au supranumit cetățenii, va fi transformat într-un "memorial al spaţiilor verzi şi al copacilor sacrificaţi de primăria Sectorului 3 şi al banului public îngropat în «diafragme roz de beton», în ziduri, unicorni şi alte bazaconii numite cultură", anunță organizatorii evenimentului creat pe Faceboook.

"Acţiunea sancţionează modul în care Primăria Sectorului 3 înţelege să dezvolte sectorul în detrimentul locuitorilor săi, fiind o critică la adresa instituţiei primăriei şi a primarului Robert Sorin Negoiță, zis şi «Betoniţă», prin care dorim să atragem atenţia asupra abuzurilor repetate comise de către această instituţie", se mai arată în descrierea flashmob-ului.

Cetățenii afirmă că acest zid va deveni un loc de pelerinaj în memoria abuzurilor comise de primărie, astfel încât, de fiecare dată când vor constata un abuz sau o ilegalitate comisă de instituția primăriei, locuitorii vor reveni la acest zid pentru a critica acțiunile primăriei și pentru a face cunoscute opiniei publice faptele primarului Robert Negoiță.

CITEȘTE ȘI: Negoiță construiește un misterios zid de beton pe Bulevardul Unirii, lângă pergole și "Stonehenge"

Organizatorii și-au propus să lipească pe "Zidul Rușinii" mesaje tip manifest și fotografii care ilustrează abuzurile comise de primărie (distrugerea spaţiului verde, lucrări de construcţie abuzive, etc.)

De asemenea, locuitorii sectorului 3 vor depune ghivece cu flori la baza zidului şi vor aprinde lumânări în memoria spaţiului verde masacrat de către primărie.

zid

Prin acest protest cetățenii îl somează pe primarul Robert Sorin Negoiţă să oprească betonarea Sectorului 3.

Mai mult, cetățenii consideră că "în lipsa unui dialog real al primarului şi al consilierilor acestuia cu cetăţenii, "ZIDUL RUȘINII" va deveni spaţiul de dialog dintre instituţia primăriei şi cetăţeni".

Organizatorii susțin că sunt puși la zid de către primăria Sectorului 3 și de către angajații ei, întrucât aceștia refuză să poarte un dialog constructiv și au o atitudine sfidătoarea și disprețuitoare față de cetățeni.

Victorie pentru locuitorii Sectorului 3. Negoiță RENUNȚĂ la sala multifuncțională din parcul IOR

Robert Negoiță a anunțat printr-un comunicat de presă că renunță la proiectul controversat al sălii multifuncționale, după ce locuitorii Sectorului 3 i-au cerut în repetate rânduri să abandoneze proiectul prin care ar fi urmat să se distrugă spațiul verde din parcul IOR și să se betoneze o parte din parc. Locuitorii sectorului însă nu se încred în vorbele primarului Negoiță și cer Consiliului Local să dea o hotărâre prin care să anuleze construirea sălii în parcul IOR.

Lista investițiilor culturale marca Robert Negoiță a continuat însă cu o fântână arteziană din granit masiv asortată și cu un zid de beton construit fix în mijlocul trotuarului, lângă Magazinul Unirea. 

 
Zidul din beton ar putea fi unul dintre acele "elemente urbane ce vor aduce un plus de identitate zonei" ce se regăsesc într-un proiect propus de primarul Robert Negoiță și adoptat de consilierii locali, însă nu se cunosc mai multe detalii despre această operă de artă de pe Bulevardul Unirii. 
 
Ideea flashmob-ului INAUGURAREA ZIDULUI RUȘINII provine chiar de la evenimentele primăriei Sectorului 3 prin care inaugurează monumentele, noile investiții edilitare, precum și investițiile de infrastructură din sector.
 

CITEȘTE ȘI: Negoiță, "hingherul de copaci", începe operațiunea "Parcarea": cost - 1,6 milioane euro

"În urma ceremoniei de inaugurare a monumentului noua construcție cu identitate și utilitate necunoscute va căpăta o nouă identitate, cea de monument dedicat tuturor abuzurilor comise de primăria Sectorului 3, condusă de primarul Robert Sorin Negoiță", anunță organizatorii. 

Reamintim că bulevardul Unirii a suferit o serie de modificări de când primarul Robert Negoiță a considerat că acest bulevard este insuficient pus în valoare. Mai mult, din nerăbdare, edilul a început lucrările pentru "valorificarea spațiului urban" cu aproape 2 săptămâni înainte ca proiectul să fie aprobat în Consiliul Local al Sectorului 3.

Deși proiectul prevedea modernizarea Bulevardului Unirii prin în crearea unei bariere de flori, arbuști și pomi, modernizarea spațiilor verzi, inclusiv cu instalarea de sisteme automate de irigare, modenizarea zonei pietonale prin refacerea pavajului cu granit antiderapant, schimbarea bordurilor și a stâlpilor de blocare a accesului auto, în fapt s-a înjumătățit spațiul verde și au fost create locuri de parcare pe bulevard. Costul investiției - 8 milioane de euro. Detalii aici.

led

Pentru nerespectarea normelor de protecție a mediului și a spațiilor verzi în executarea lucrărilor de pe Bulevardul Unirii, ADPB SA, la care Primăria condusă de Robert Negoiță deține 97% din acțiuni, are de plătit amenzi în valoare de 210.000 lei (47.000 euro). Lucrările efectuate până acum pe Bulevardul Unirii au fost executate în baza a trei autorizații de construcție emise de Primăria Sectorului 3 în noiembrie 2013 și decembrie 2013. Mai multe detalii despre amenzile pe care le are de plătit edilul Negoiță pentru amenajarea Bulevardului Unirii AICI

Etichete: Bulevardul Unirii, Cetățean Sector 3, Prietenii Parcului IOR, realitatea, robert negoita, Sectorul 3, ZIDUL RUȘINII

0/9 COMENTARII
ion
30 mar 12:57
+0
VOTURI
-0
mai nou(de circa un an) Robert Negoita construieste prin interpusi blocuri in zone de case.in urma numeroaselor reclamatii raspunsul vine invariabil.... "este legal".oare cine ar trebui sa verifice "legalitatea autorizatiilor acestor mastodonti construiti pe str.Drumul Malul Mierii 82-84?! intr-o zona linistita de case,in L1 se ridica blocuri de 5-6 nivele iar functionarii primariei sunt pusi sa "reglementeze" aceste ILEGALIATI.Alo D.N.A.
Elena
07 dec 18:50
+0
VOTURI
-0
Sunt de acord cu comentariile. Cine l-a ales pe acest primar?? Chiar nu poate fi demis? Comportamentul lui este ca un vataf pe mosie. Se poate darama acest zid al plangerii, care a fost scopul de a fi facut si mai ales aceasta fantana realizata chiar trebuia....Nu avem pe mijlocul strazii fantani care nu functioneaza si ar fi trebuit reparate?? Pana cand o sa mai induram nemerniciile acestui primar, acest papitoi care a stricat sectorul??
Cris
29 nov 08:00
+0
VOTURI
-0
Faptul ca un primar de sector, profund nesimtzit si tzaran, ca Robert Negoita isi permite sa tranteasca betoane, la orice ora din zi si din noapte, unde vrea sulla dumnealui, chiar in centrul Capitalei, fara sa se poate interveni cu nimnic pentru a impiedica acest lucru, arata clar cat de cacacioasa e democratia in Romania.

Alegi un tembel in functie, apoi el face fix ce vrea sulla dumnealui cu orasul, cu sectorul si cu cetatenii.
unu'
28 nov 21:16
+0
VOTURI
-0
@anonim: Du-te la Betonita cu plicul, si ti-l pune unde vrei mata...si pe ochi, si incerul gurii...o sa acopere si asfaltul cu polistirenu' matale ....o sa faca si statui din el...stai fara grija ...e baiat de baiat...
unu'
28 nov 21:05
+0
VOTURI
-0
Domnule, astia sunt oamenii care ne conduc...ceea ce fac ei spune ceva despre psihicul lor ...despre cultura din care provin...au o obsesie cu betonul asta...sa acopere, sa sufoce orice e viu, orice e insufletit...fie copac, iarba, tarana pamantului...un viol asupra naturii...copacii sufocati in beton, ziduri langa ziduri...garduri langa garduri...de cine va aparati domnilor? cumva de DNA? imperiul vostru se clatina...DNA-ul face curatenie...o sa vina si vremea in care tarana va respira din nou libera, iar edilii nostri vor sta dupa garduri de otel si ziduri de beton...ca tot le plac asta de mult ....
Cris
28 nov 15:57
+0
VOTURI
-0
E zidul Berlinului, va spun. Cand va fi finalizat, toti bucurestenii, care nu sunt din sectorul 3, nu vor mai putea sa intre in sectorul 3 sa vada bordurile rosii, inorogul cu sulla, pavajele mozaic cu marmura alunecoasa, pe care iti rupi gatul, pergolele mov sau pietrele funerare de pe bd. Unirii....

O sa platiti taxa la intrarea in sectorul 3, o sa vedeti.
vlad
28 nov 14:01
+0
VOTURI
-0
Domne, eu sunt de acord cu zidul plangerii. Nu e normal ca oamenii care circula prin Piata Unirii sa poata vedea Biblioteca Nationala, cine stie, poate le vin idei sa citeasca si ei cate o carte. Sper sa termine treaba si pe trotuarul de vis-a-vis, doar ca acolo trebuie sa-l faca ceva mai mare, 5 metri nu sunt suficienti.
Cris
28 nov 12:27
+0
VOTURI
-0
E zidul la care vor fi executati la foc automat toti protestatarii impotriva betoanelor din sectorul 3. Fiti pregatiti.
anonim
28 nov 12:09
+0
VOTURI
-0
Prelucram din polistiren expandat sau extrudat, literele volumetrice, sigle și logo-uri 3D , figuri 3D, obiecte supradimensionale sau reclame neluminoase.Ne gasiti pe polistiren3d

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE