Olguţa Vasilescu, la DNA: "Mi-am adus aminte de bancul cu girafa. Ştiţi bancul cu girafa?" UPDATELia Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei, s-a prezentat, luni la prânz, pntru audieri la DNA. Cu două ore înainte la DNA a fost şi şeful acesteia de partid, Liviu Dragnea, care a fost nevoit să stea la coadă pentru a putea intra în sediul Direcţiei Anticorupţie.

Lia Olguta Vasilescu
Lia Olguta Vasilescu

UPDATE Procurorii DNA au pus sechestru asigurător pe suma de 902.516 lei din conturi bancare ale primarului Craiovei, Olguţa Vasilescu, în dosarul în care este acuzată de folosirea influenţei pentru obţinerea de bani sau bunuri, dare de mită şi spălare de bani.

Potrivit DNA, sechestrul asigurător a fost pus pe sumele de bani, în lei sau valută, aflate în conturi ale instituţiilor bancare deţinute de Olguţa Vasilescu, până la concurenţa sumei de 902.516,29 lei, "raportată la cele trei infracţiuni de folosirea autorităţii sau influenţei în scopul obţinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, la cele patru infracţiuni de luare de mită şi două infracţiuni de spălare de bani, reţinute în sarcina inculpatei".

UPDATE Primarul municipiului Craiova, Olguţa Vasilescu, a declarat luni, la ieşirea de la DNA, că procurorii i-au pus sechestru pe avere, dar ea nu are casă şi nici maşină, precizând că este ca în bancul cu olteanul care merge la circ, vede girafa şi spune: "Aşa ceva nu există".

"S-a pus sechestru asigurător pe avere. Mi-am adus aminte de bancul cu girafa. Ştiţi bancul cu girafa? Se duce olteanul la circ şi când vede girafa zice: «Aşa ceva nu există». Exact aşa ceva este şi cu mine, cu averea mea: Aşa ceva nu există. N-am casă, n-am maşină, asta este situaţia", a spus Olguţa Vasilescu.

Primarul Craiovei, Olguţa Vasilescu, a fost citată să se prezinte luni la DNA pentru a i se aduce la cunoştinţă sechestrul pus pe avere, în dosarul în care este cercetată pentru fapte de corupţie.

Lia Olguţa Vasilescu, primarul oraşului Craiova, s-a prezentat luni la sediul DNA din Capitală, pentru audieri în dosarul în care este cercetată pentru spălare de bani, luare de mită şi folosirea influenţei.

La intrarea în parchet, Lia Olguţa Vasilescu a vorbit despre "politica denunţurilor în România".

"Dacă e iunie, e PSD-ul. Am auzit că a fost coadă astăzi şi sper nu le-au dat la toţi chiar foarte mult, a mai rămas ceva si pentru mine. Probabil aţi auzit ce s-a întâmplat astăzi la Înalta Curte, denunţătorul principal din dosarul Alinei Bica a refuzat să-şi mai recunoască denunţul în instanţă. A spus că era urmărit în alte cauze penale şi din cauza asta a dat denunţul. Cam asta este politica denunţurilor în România", a spus Lia Olguţa Vasilescu, citată de Mediafax.

La data de 30 martie a fost reţinută pentru 24 de ore, fiind plasată ulterior în arest la domiciliu, în urma unei decizii a Tribunalului Bucureşti. După câteva zile, Curtea de Apel Bucureşti a admis contestaţia edilului şi a decis ca Lia Olguţa Vasilescu să fie cercetată în libertate.

Alături de ea sunt cercetaţi sub control judiciar Radu Cosmin Preda, administratorul public al Craiovei şi Elena Daniela Popescu, reprezentant al unei asociaţii non profit, ambii acuzaţi de complicitate la luare de mită.

"În cursul anului 2012, cu prilejul campaniei electorale pentru alegerea primarului municipiului Craiova, mai mulţi oameni de afaceri au fost determinaţi de candidatul Vasilescu Lia Olguţa, personal sau prin intermediul unor persoane din echipa de campanie, să efectueze diverse sponsorizări. În scopul obţinerii acestor foloase, inculpata s-a folosit de influenţa pe care o avea asupra oamenilor de afaceri, în calitatea sa de vicepreşedinte al organizaţiei judeţene a unui partid politic. "Donaţiile" respective, estimate la 135.907 euro, făcute în condiţiile de mai sus, s-au concretizat atât în realizarea de materiale electorale, dar şi pentru organizarea unor spectacole în susţinerea campaniei inculpatei", anunţau procurorii anticorupţie într-un comunicat de presă.

DNA mai precizează că în cursul anului 2014, Lia Olguţa Vasilescu ar fi pretins şi primit de la mai mulţi oameni de afaceri, pentru şi printr-o asociaţie non profit, suma totală de 544.209, 33 lei, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu.

"Concret, Vasilescu Lia Olguţa a solicitat oamenilor de afaceri care aveau în derulare contracte cu Primăria Craiova, să efectueze sponsorizări către asociaţia reprezentată de inculpata Popescu Elena Daniela, în vederea efectuării unor lucrări de reabilitare a faţadelor unor clădiri din municipiul Craiova", anunţă DNA.

Potrivit procurorilor, oamenii de afaceri au acceptat solicitările Liei Olguţa Vasilescu pentru a nu întâmpina dificultăţi în desfăşurarea lucrărilor.

Totodată, "edilul a beneficiat în mod direct de avantaje nepatrimoniale constând în acumularea de capital electoral, aspecte invocate deja în spaţiul public într-o emisiune televizată din data de 02 martie 2016", se arată în comunicatul de presă.

Etichete: DNA, Lia Olguța Vasilescu, Lia Olguța Vasilescu DNA

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE