Ziua Drapelului României. Mesajul transmis de preşedintele Iohannis tuturor românilorRomânii sărbătoresc pe 26 iunie unul dintre cele mai prețioase însemne ale identității naționale - Drapelul, care reprezintă astăzi o Românie modernă, stat național, suveran și independent, unitar și indivizibil, partener de încredere al SUA și membru cu drepturi depline al Alianței Nord-Atlantice și al UE, a declarat duminică președintele Klaus Iohannis. Drapelul național al României a fost înălțat duminică în Piața Tricolorului din București în cadrul unei ceremonii la care au participat ministrul Apărării Naționale, Mihnea Motoc, și ministrul de Interne, Petre Tobă.

Ziua Drapelului
Ziua Drapelului

În cadrul ceremoniei, care a fost organizată de Ministerul Apărării Naționale, Instituția Prefectului Municipiului București și Primăria Capitalei, drapelul a fost adus în piață de militari din cadrul Brigăzii 30 Gardă "Mihai Viteazul" și a fost binecuvântat de un preot militar. Evenimentul a culminat cu ridicarea pe catarg a Tricolorului, în acordurile Imnului național.

"Drapelul tricolor, ca însemn național, ne vine de la Revoluția Pașoptistă, iar Ziua Drapelului Național care a fost reinstituită în 1998 aduce cu tărie în centru acest important simbol național, simbolul a tot ceea ce este mai de preț din ce am moștenit de la înaintașii noștri — și anume România în cadrele ei suverane, independente, de integritate teritorială și unitate națională. Eu cred, în această zi, că pe măsură ce România se întărește, pe măsură ce se dezvoltă și se modernizează din ce în ce mai puternic, în același fel, cu aceeași intensitate, și drapelul și culorile sale intră mai profund în ființa și în sufletul nostru", a afirmat ministrul Apărării, Mihnea Motoc, la finalul ceremoniei.

De asemenea, preşedintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj românilor.

''Sărbătorim pe 26 iunie unul dintre cele mai prețioase însemne ale identității naționale — Drapelul României. Această zi, încărcată de profunde semnificații, ne oferă prilejul să reflectăm la istoria națiunii noastre, precum și la contribuția pe care fiecare dintre noi o putem avea la definirea viitorului ei. Tricolorul ne reamintește de momente memorabile ale devenirii statului român, care stau mărturie a iubirii de neam, a dorinței de unitate și libertate, a onoarei și gloriei poporului nostru. Astăzi, Drapelul reprezintă o Românie modernă, stat național, suveran și independent, unitar și indivizibil, partener de încredere al SUA și membru cu drepturi depline al Alianței Nord-Atlantice și al Uniunii Europene'', se arată în mesajul șefului statului, transmis de Ziua Drapelului.

Potrivit acestuia, generațiile viitoare trebuie educate ''în spiritul dragostei față de valorile românești''.

''Se cuvine să iubim și să respectăm tot ceea ce reprezintă Drapelul României și să transmitem și generațiilor viitoare aceste nobile sentimente, educându-le în spiritul dragostei față de valorile românești înscrise, încă din 1848, pe faldurile sale: libertate, dreptate și frăție. Cu această ocazie, adresez un mesaj de recunoștință înaintașilor noștri pentru sacrificiul lor în lupta pentru unitate și independență, precum și românilor de pretutindeni, care se simt mândri de apartenența lor și de valorile noastre naționale. La mulți ani, Tricolor!'', a precizat Iohannis.

La rândul său, ministrul de Interne, Petre Tobă, a afirmat că 26 iunie este o zi importantă pentru România.

"Este foarte important că și cu această ocazie Ministerul Apărării, Ministerul de Interne au fost alături și ne bucurăm și de faptul că au fost prezenți mulți bucureșteni. Am văzut și mulți turiști. Este o zi importantă pentru România și mulțumim tuturor celor care au fost alături de noi", a spus Tobă.

Militarii Brigăzii 30 Gardă "Mihai Viteazul" au defilat și au prezentat un exercițiu de mânuire a armamentului, iar Muzica Reprezentativă a MApN a susținut în final un concert de cântece ostășești.

La acest eveniment au participat reprezentanți ai unor instituții civile, militare și religioase, atașați militari străini acreditați la București, militari veterani, răniți și urmașii personalului armatei decedat în acțiuni militare, veterani de război, cadre militare în rezervă și în retragere. Pentru buna desfășurare a ceremoniei, efective ale Ministerului Afacerilor Interne — Poliție, Jandarmerie, Pompieri — au asigurat măsuri pentru menținerea ordinii publice și fluența circulației, conform competențelor legale. Ziua Drapelului Național a fost proclamată prin Legea nr. 96/1998 și se sărbătorește în fiecare an la data de 26 iunie.

Etichete: ceremonie ziua drapelului, iohannis, ziua drapelului, ziua drapelului romaniei

0/1 COMENTARII
ANTICOMUNIST
26 Jun 16:31
+0
VOTURI
-0
Drapelul Comunisto - Republican Nu Ne Reprezinta Pe Noi Romanii !!!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE