ZIUA EUROPEI, 9 MAI: Ofertă educațională și culturală la stația de metrou IzvorSpania sărbătorește Ziua Europei în România la stația de metrou Izvor, printr-o ofertă educațională și culturală largă adusă în fața călătorilor de reprezentanții Institutului Cervantes din București.

Bucurestenii nu au fost prea impresionati de "Ziua Europei la metroul bucurestean"
Bucureștenii nu au fost prea impresionați de "Ziua Europei la metroul bucureștean"
Foto: compania

Responsabilul Departament de Cultură din cadrul Institutului Cervantes, Alina Cantacuzino, a afirmat că manifestările de la stația Izvor, redenumită pentru o zi "Spania", sunt "foarte importante" pentru Spania.

"Pentru Spania este foarte importantă să fie prezentă în oricare dintre manifestările dedicate Europei. Spania face parte din Comunitatea Europeană de ceva mai multă vreme decât România și intrarea Spaniei în Comunitatea Europeană a fost realmente extrem de importantă pentru Spania și asta se vede atât în viața societății spaniole, cât și în dezvoltarea economică a Spaniei și în expansiunea culturală spaniolă", a declarat Alina Cantacuzino pentru AGERPRES.


Ea a spus că o astfel de acțiune oferă oportunitatea de promovare a limbii și culturii spaniole în fața călătorilor.
"Noi suntem extrem de bucuroși că ne putem afla astăzi în stația Spania, alias Izvor, și că putem prezenta activitatea Centrului Cultural al Regatului Spaniol, Instituto Cervantes. Ne aflăm aici cu întreaga ofertă de servicii a Institutului Cervantes care, pe lângă promovarea limbii și culturii spaniole, se ocupă și de promovarea culturii de limbă spaniolă, ceea ce înseamnă a unui întreg continent care este America de Sud, după aceea America Centrală și cele alte câteva state din lume unde se vorbește spaniola", a mai spus Alina Cantacuzino.

De Ziua Europei, vineri, mai multe stații de metrou poartă numele unor state membre ale UE, un metrou cu simbolurile europene urmând a circula pe tot parcursul lunii mai pe magistralele din București.

Etichete: ziua Europei

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE