Ziua Europei în Sectorul 2: 57.000 de sarmale, defilări militare şi demonstraţii de luptă ale poliţiştilor. FOTOGALERIEManifestările dedicate zilei de 9 mai au debutat cu un program artistic susţinut de interpreţi de muzică populară, evenimentul fiind continuat de alocuţiunile mai multor cadre militare, printre care preşedintele UNPR - Gabriel Oprea şi candidatul progresiştilor la Primăria Capitalei - Anghel Iordănescu, alături de primarul Sectorului 2 - Neculai Onţanu.

"Sunt deosebit de onorat să avem şi de această dată, ca în fiecare an, prilejul de a ne afla împreună în această zi de 9 mai, în care sărbătorim aşadar trei mari evenimente, cu semnificaţii şi rezonanţe profunde în istoria luptei poporului nostru pentru libertate şi suveranitate, pentru dreptate şi progres al naţiunii. Doresc, ca în fiecare an, să aduc, în aceste momente, un omagiu special dumneavoastră, bravilor noştri veterani de război, cei care în răstimpul a mai bine de jumătate de secol scurs de la  cel de-al II - lea război mondial, aţi trecut cu demnitate peste greutăţi şi aţi dovedit că sunteţi modele de onoare şi credinţă  pe care generaţia de astăzi trebuie să se sprijine pentru a construi un prezent şi un viitor mai bun pentru ţara noastră", a declarat primarul Sectorului 2, Neculai Onţanu.

În cadrul evenimentului, poliţiştii locali au făcut o adevărată demonstraţie de forţă în faţa spectatorilor care au putut asista la prinderea unor hoţi fictivi, fiind utilizat o parte din armamentul din dotare dar şi la distrugerea cu pumnul a unor cărămizi.

De asemenea, elevii din peste 20 de şcoli au defilat cu sute de steaguri în faţa publicului încântat şi de spectacolul de jocuri de foc.

Cu acest prilej au fost împărţite aproximativ 57.000 de sarmale tradiţionale. Acestea s-au distribuit în 13 locaţii, respectiv: Circul Globus, Parcul Floreasca, Parcul Plumbuita, Parcul Lunca Florilor, Parcul Motodrom, în faţa complexului Miramar din Bdul. Chişinău, Parcul Florilor, Parcul Sfântul Pantelimon, sediul Poliţiei Locale Sector 2 din cartierul Tei, Parcul Tei, Şcoala nr.40 şi Parcul Creangă.

Etichete: 9 Mai, Neculai Onţanu, Sectorul 2, ziua Europei

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE