Ziua fără autoturisme, pe 22 septembrie. LISTA străzilor unde NU se poate circula cu maşinaZiua fără autoturisme Bucureşti. 22 septembrie 2019 va fi desemnată ''Ziua fără autoturisme'' în Bucureşti, timp de mai multe ore fiind interzisă circulaţia vehiculelor cu motor în anumite zone, conform unui proiect de hotărâre adoptat în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB). 

Ziua fara autoturisme, pe 22 septembrie. LISTA strazilor unde NU se poate circula cu masina
Ziua fără autoturisme, pe 22 septembrie. LISTA străzilor unde NU se poate circula cu maşina

Ziua fără autoturisme Bucureşti. "Se aprobă demararea procedurilor privind înscrierea şi participarea municipiului Bucureşti la iniţiativa europeană 'Săptămâna Europeană a Mobilităţii' 2019, având ca temă 'Mersul pe jos şi cu bicicleta'. (...) Pe 22 septembrie 2019, între orele 9,00 şi 17,00, se interzice circulaţia vehiculelor cu motor, inclusiv LPG, vehiculelor electrice cu 2, 3 sau 4 roţi în arealul: bulevardul Decebal - de la strada Dristorului până la Piaţa Alba Iulia, bulevardul Unirii - de la Piaţa Alba Iulia până la Piaţa Constituţiei, fără afectarea traficului pe bd. Libertăţii, iar la intersecţia cu strada Dristorului cu bulevardul Decebal se va asigura traversarea acestuia", prevede proiectul de hotărâre.

Ziua fără autoturisme Bucureşti. Sunt exceptate de la aceste dispoziţii, fiind autorizate să circule în regim normal, ambulanţele, vehiculele echipajelor de intervenţii de la SMURD, pompieri, poliţie, jandarmerie, poliţia locală, precum şi ale altor instituţii şi servicii publice aflate în misiune. Vor mai putea circula, cu condiţia de a respecta o limită de 30 km/h: vehiculele de transport în comun, mijloace de transport alternativ (trotinete, biciclete etc), vehiculele serviciilor publice, vehiculele serviciilor de utilitate publică, persoanele cu mobilitate redusă sau cu handicap care au un permis (titularul permisului să fie prezent în autoturism), persoanele care posedă un permis pe durata zilei fără autoturisme din partea autorităţilor, vehiculele corpului diplomatic (cu condiţia să transporte un diplomat sau ca şoferul să dispună de o foaie de parcurs sau de un ordin de misiune)", se arată în proiectul de hotărâre.

Ziua fără autoturisme Bucureşti. Conform referatului de aprobare a proiectului, care a fost iniţiat de consilierul general ALDE Tudor-Tim Ionescu, Săptămâna Europeană a Mobilităţii are loc în fiecare an în perioada 16-22 septembrie, fiind vorba de o iniţiativă care încurajează oraşele să introducă şi să promoveze măsuri de transport durabil şi să invite oamenii să încerce alternative la utilizarea autoturismului.

Etichete: circulatie interzisa masini 22 septembrie, lista strazi ziua fara autoturisme, Ziua fără autoturisme Bucureşti 22 septembrie

0/1 COMENTARII
Maximus
29 aug 10:14
+0
VOTURI
-0
Cum sa fie ziua "FARA" autoturisme cand e vorba doar de o strada (bulevard) si mai sunt si exceptii...?!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE