ZIUA IEI, sărbătorită în Parcul Obor prin concerte şi expoziţii de vestimentaţie tradiţionalăPrimăria Sectorului 2, prin Centrul Cultural Mihai Eminescu, organizează în data de 23 iunie 2019 evenimentul “Mândri că suntem români”. Acesta reunește o suită de momente artistice dedicate Zilei Universale a Iei și Zilei Drapelului Național, care se vor desfășura în Parcul Obor și în cadrul Galeriei 2ART a Primăriei Sectorului 2.

ZIUA IEI, sarbatorita in Parcul Obor prin concerte si expozitii de vestimentatie traditionala
ZIUA IEI, sărbătorită în Parcul Obor prin concerte şi expoziţii de vestimentaţie tradiţională

Iubitorii portului tradițional și ai folclorului vor putea participa începând cu ora 19.30, în Parcul Obor, la concertul extraordinar de Ziua Iei, susținut de artiști consacrați din România și Republica Moldova: Orchestra Fraților Advahov, Mioara Velicu, Ionuț Fulea, Veta Biriș, Constantin Enceanu, Săndel și Aurora Mihai. Artiștii vor purta costume populare autentice, multe dintre ele cu o vechime considerabilă.

De asemenea, o expoziție de vestimentație tradițională din toate zonele etnofolclorice va fi deschisă publicului pe 23 iunie 2019 la Galeria 2ART și va putea fi vizitată timp de două săptămâni.

Cei care doresc să participe la eveniment pot veni îmbrăcați în ie sau purtând un alt accesoriu tradițional românesc.

Etichete: concert, mandri ca suntem romani, Sectorul 2, ziua drapelului national, ziua iei

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE