Ziua Imnului Naţional, sărbătorită în Piaţa Tricolorului din BucureştiZiua Imnului Naţional este sărbătorită vineri, 29 iulie, în toate garnizoanele din ţară, în Bucureşti, ceremoniile având loc în Piaţa Tricolorului.

Ceremonie militara de Ziua Imnului National, in Piata Tricolorului din Bucuresti
Ceremonie militară de Ziua Imnului National, în Piata Tricolorului din București
Foto: jandarmeriaromana

Ceremonia de la Bucureşti s-a desfăşurat, începând cu ora 9.00, în Piaţa Tricolorului, situată în faţa Palatului Cercului Militar Naţional. Aceasta a cuprins o slujbă religioasă şi un spectacol susţinut de Muzica Reprezentativă a Ministerului Apărării Naţionale, Muzica Brigăzii 30 Gardă "Mihai Viteazul" şi Muzica Reprezentativă a Jandarmeriei Române.

Timp de o oră, au fost cântate toate Imnurile naţionale pe care le-a avut România de-a lungul timpului - "Trăiască regele", "Zdrobite cătuşe", "Te slăvim, Românie!", "Pe-al nostru steag e scris Unire", "Trei culori", iar spectacolul a fost încheiat prin intonarea Imnului naţional "Deşteaptă-te, române!", în interpretarea sopranei Carla Muşat, de la Ansamblul Artistic al Armatei.

Ziua Imnului Naţional a fost proclamată prin Legea nr. 99/1998 şi se sărbătoreşte în fiecare an la data de 29 iulie. "Deşteaptă-te române!" a fost compus de Anton Pann, iar versurile au fost scrise de poetul Andrei Mureşanu.

Etichete: ziua imnului national

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE