ZIUA INTERNAŢIONALĂ A COPILULUI, 1 IUNIE.Doodle special de la Google, de Ziua Copilului, pe 1 iunieZIUA COPILULUI, 1 IUNIE. Google aniversează, miercuri, Ziua Copilului cu un Doodle special. Ziua internațională a copilului este sărbătorită în România și în alte aproximativ 50 de țări, la data de 1 iunie. De asemenea, o zi dedicată copilului este celebrată la date diferite în peste 100 de state.

ZIUA INTERNATIONALA A COPILULUI, 1 IUNIE.Doodle special de la Google, de Ziua Copilului, pe 1 iunie
ZIUA INTERNAŢIONALĂ A COPILULUI, 1 IUNIE.Doodle special de la Google, de Ziua Copilului, pe 1 iunie

ZIUA COPILULUI, 1 IUNIE. Sărbătorirea unei zile dedicate copilului a fost propusă în 1925, la Conferința mondială pentru bunăstarea copiilor de la Geneva. Decizia instituirii unei zile pentru protecția copiilor a fost adoptată de către Federația Democratică Internațională a Femeilor, în cadrul unei sesiuni speciale din noiembrie 1949, desfășurată la Moscova.

Numărul persoanelor din România cu vârsta cuprinsă între 0-18 ani, care aveau domiciliul la noi în ţară, a fost de peste 3,976 milioane, anul trecut, în scădere cu 23.400 comparativ cu anul anterior, se arată într-un comunicat de presă al Institutului Național de Statistică (INS). 

ZIUA COPILULUI, 1 IUNIE. La 14 decembrie 1954, Adunarea Generală a ONU a adoptat Rezoluția nr. 836 pentru a proclama o Zi mondială a copilului. Pornind de la convingerea că trebuie acordată o atenție deosebită copiilor, care reprezintă generația de mâine, Adunarea a recomandat, cu acest prilej, ca începând din 1956, în toate țările să fie instituită o Zi mondială a copilului, pentru ca ea să fie marcată "ca o zi a fraternității și înțelegerii între copiii de pretutindeni, a activităților dedicate promovării idealurilor și obiectivelor Cartei și bunăstării copiilor din toată lumea, pentru întărirea și lărgirea eforturilor pe care Națiunile Unite le fac în favoarea copiilor din întreaga lume", potrivit www.un.org.

CITEŞTE ŞI 
1 IUNIE. Unde puteţi merge cu micuţii de ZIUA COPILULUI. Evenimente organizate în Bucureşti

ZIUA COPILULUI, 1 IUNIE. Ziua Internaţională a Copilului va fi marcată, miercuri, în Bucureşti prin târguri, spectacole, concerte şi expoziţii. Ministerul de Interne îşi deschide porţile pentru micuţi, iar la Muzeul Antipa, intrarea este gratuită. Vă prezentăm mai jos o listă cu evenimentele ce vor avea loc în Capitală de Ziua Copilului.

ZIUA COPILULUI, 1 IUNIE.  Rezoluția recomanda guvernelor statelor membre să instituie o astfel de zi, la data pe care o considerau de cuviință, deci nu neapărat 1 iunie, dată la care este sărbătorită în România. Organizația Națiunilor Unite marchează această zi la 20 noiembrie, data la care au fost adoptate Declarația Drepturilor Copilului în 1959 și Convenția asupra Drepturilor Copilului, în 1989.

ZIUA COPILULUI, 1 IUNIE. În România, Ziua internațională a copilului este marcată printr-o serie de evenimente speciale, care încep cu câteva zile înainte și continuă și după 1 iunie și la care sunt invitați deopotrivă cei mici și cei mari pentru a se bucura împreună. Sursa: agerpres.ro

ZIUA COPILULUI, 1 IUNIE. În lume, ziua copilului se sărbătoreşte la date diferite.

Argentina - a doua duminică din luna august
Australia - prima duminică din luna iulie
Brazilia - 12 octombrie
Cuba - a treia duminică din luna iulie
India - 14 noiembrie
Japonia - 5 mai
Mexic - 30 aprilie
Turcia - 23 aprilie
Ungaria - ultima duminică a lunii mai

Etichete: doodle 1 iunie 2016, google doodle 1 iunie ziua copilului, ZIUA COPILULUI 1 IUNIE

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h