ZIUA INTERNATIONALA A COPILULUI: Elevi din Bucureşti, parlamentari pentru o zi, de 1 IUNIEZIUA INTERNATIONALA A COPILULUI: Camera Deputaţilor a găzduit, duminică, de ZIUA INTERNATIONALA A COPILULUI, o şedinţă de plen inedită, în care peste 150 de elevi de la Colegiul Naţional "Sfântul Sava", Şcoala Centrală şi Liceul "Miguel de Cervantes" au devenit, pentru câteva ore, parlamentari, şi au elaborat şi votat câteva proiecte de legi.

ZIUA INTERNATIONALA A COPILULUI: Elevi din Bucuresti, parlamentari pentru o zi, de 1 IUNIE
ZIUA INTERNATIONALA A COPILULUI: Elevi din Bucureşti, parlamentari pentru o zi, de 1 IUNIE
Foto: mesagerdeconstanta.ro

ZIUA INTERNATIONALA A COPILULUI: 

Şedinţa de plen a debutat la ora 10.00 cu intonarea imnului de stat şi cu depunerea jurământului de către tinerii "parlamentari". Cel care a condus şedinţa a fost chiar preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, care i-a familiarizat pe copii cu procedurile parlamentare, informează Mediafax.ro.

Zgonea a fost asistat de doi secretari de şedinţă, din rândul elevilor participanţi, respectiv cel mai mic ca vârstă şi cel mai mare.

ZIUA INTERNATIONALA A COPILULUI: 

Plenul de duminică, în care copii devin parlamentari, face parte din proiectul intitulat "Parlamentul copiilor", eveniment în cadrul căruia copiii dezbat şi votează iniţiative ale liceelor participante şi care exprimă, în acelaşi timp, preocupările din viaţa de zi cu zi ale copiilor.

Cei peste 150 de copii au format trei grupuri parlamentare şi şi-au prezentat propriile iniţiative legislative, acestea fiind amendate, dezbătute şi, în final, aprobate.

În discursul de deschidere a şedinţei de plen, Zgonea le-a spus copiilor că prin acest proiect vor putea să vadă cum lucrează deputaţii, chiar dacă uneori o fac mai bine şi alteori mai puţin bine.

ZIUA INTERNATIONALA A COPILULUI: 

"Dincolo de scandalurile pe care le vedeţi la televizor, trebuie să ştiţi că politica înseamnă să faci ceva pentru cei din jurul tău, pentru cei din blocul tău, de pe strada ta, din oraşul tău, din ţara ta.Vrea să fiţi mai buni decât noi, cei care conducem azi România, iar cei care visează să părăsească ţara să fie din ce în ce mai puţini", a spus Zgonea.

ZIUA INTERNATIONALA A COPILULUI: 

Copii şi-au luat în serios rolul şi au dezbătut, amendat şi votat articol cu articol câteva iniţiative legislative privind individualizarea orarului şcolar, obligativitatea studierii limbii române, a limbii materne şi a obiecte de bază, precum şi obligativitatea ca studiile să se ţină exclusiv dimineaţa.

"E o experienţă inedită, e ceva prin care nu am mai trecut până acum. Cu toate că a durat foarte mult şedinţa şi încă mai durează, mi se pare foarte interesant. Aş mai rămâne câteva ore în plus", le-a spus o tânără "parlamentar' jurnaliştilor care au întrebat-o cum e să fii pentru o zi deputat.

Etichete: 1 iunie, parlamentari, ziua copilului

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h