Ziua Internaţională de luptă împotriva cancerului de sân. Palatul Cotroceni va fi iluminat în rozPalatul Cotroceni va fi iluminat în roz, sâmbătă seară, pentru a marca Ziua Internaţională de luptă împotriva cancerului de sân, anunţă Administraţia Prezidenţială.

Ziua Internationala de lupta impotriva cancerului de san
Ziua Internaţională de luptă împotriva cancerului de sân

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, "în semn de solidaritate şi empatie cu femeile care suferă de cancer mamar", sâmbătă, începând cu ora 19:30, Palatul Cotroceni va fi iluminat în roz, culoare care simbolizează lupta împotriva cancerului de sân.

Administraţia Prezidenţială spune că prin această iniţiativă se alătură instituţiilor care promovează importanţa prevenţiei şi depistării precoce a cancerului de sân, a doua cea mai frecventă formă de cancer în România.

Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, o treime din cancere sunt prevenibile, iar jumătate din decese ar putea fi evitate.

România înregistrează deficienţe în ceea ce priveşte rata de supravieţuire a bolnavilor de cancer, una dintre cauze fiind faptul că boala este depistată când deja se află într-un stadiu avansat.

Etichete: cancer la sân, Palatul Cotroceni, Ziua Internaţională de luptă împotriva cancerului de sân

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE