Ziua Jandarmeriei Române, sărbătorită în Parcul HerăstrăuAteliere interactive, exerciții demonstrative de arte marțiale sau prezentarea tehnicii folosite în misiunile operative sunt câteva dintre activitățile organizate duminică, în Parcul Herăstrău din Capitală, cu prilejul aniversării a 166 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române.

Ziua Jandarmeriei Romane, sarbatorita in Parcul Herastrau
Ziua Jandarmeriei Române, sărbătorită în Parcul Herăstrău

Evenimentele menite să marcheze Ziua Jandarmeriei Române au loc loc începând cu ora 11,00, în Parcul Herăstrău, intrarea Charles de Gaulle.

"Haideți să sărbătorim împreună Ziua Jandarmeriei Române! (...) Aveți ocazia să îi cunoașteți pe jandarmii călare și pe partenerii lor, să vă familiarizați cu tehnica folosită în misiunile operative și să vedeți demonstrațiile organizate de colegii noștri de la Centrul de Perfecționare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Montan Sinaia", precizează Ministerul Afacerilor Interne, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit MAI, festivitatea se va încheia cu un concert al Muzicii Reprezentative a Jandarmeriei Române.

Jandarmeria Română menționează pe site-ul său că le-a pregătit celor care vor merge în Herăstrău ateliere interactive, exerciții demonstrative de arte marțiale. De asemenea, cei interesați vor putea vedea caii și câinii de serviciu ai Jandarmeriei, precum și autospecialele folosite în misiuni.

În jurul orei 11,30, va avea loc în Parcul Herăstrău și festivitatea de acordare a distincției Jandarmul de Onoare al Anului 2016 lui Cristian Onofrei.

Cristian Onofrei, plutonier major în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Galați va marca distincția primită parcurgând în alergare distanța de la Galați la București, purtând pe braț o banderolă reprezentând steagul Belgiei, în memoria victimelor atentatelor teroriste. El va începe cursa sâmbătă, la sediul Jandarmeriei Galați și va alerga pe traseul: Galați — Brăila — Buzău — Prahova — București (Parcul Herăstrău, intrarea din Piața Charles de Gaulle), unde i se va decerna titlul 'Jandarmul de Onoare al Anului'.

Etichete: Jandarmeria Română, Parcul Herăstrău

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE