Ziua Naţională Fără Tutun, la Primăria Sectorului 2Cu ocazia Zilei Naționale Fără Tutun - ştiut fiind faptul că fumatul reprezintă a doua cauză majoră de decese din lume -, specialiștii de la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” le vor explica angajaţilor Primăriei Sectorului 2 care sunt efectele nocive ale acestui viciu asupra sănătăţii lor.

Ziua Nationala Fara Tutun, la Primaria Sectorului 2
Ziua Naţională Fără Tutun, la Primăria Sectorului 2

Întâlnirea va avea loc mâine, joi, 15 noiembrie 2018, la ora 11.30 la Primăria Sectorului 2, situată strada Chiristigiilor numerele 11 – 13.

Pe lângă prezentarea bolilor generate de fumat şi distribuirea de pliante, va avea loc şi o măsurare a nivelului de dioxid de carbon din aerul exhalat pe un lot de voluntari.

Acţiunea vizează asigurarea sănătăţii angajaţilor Primăriei Sectorului 2 şi are loc în baza acordului de parteneriat încheiat între UAT Sector 2 și Direcţia de Sănătate Publică Bihor, la inițiativa consilierului local Ion Chiricuță.

Deoarece fumatul este un factor de risc în bolile cardiovasculare, bolile respiratorii cronice și cancer, este nevoie de o cât mai intensă informare a populației privind pericolele la care se expun atât fumătorii activi, cât și cei pasivi.

Ziua Naţională fără Tutun este marcată, în fiecare an, în a treia joi din luna noiembrie şi are ca scop sensibilizarea şi informarea populaţiei cu privire la efectele asociate fumatului.

Etichete: boli din cauza fumatului, boli fumat, fumat, fumători, mugur mihai toader, primaria sector 2, Sectorul 2, ziua nationala fara fumat

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE