ZIUA POLIȚIEI ROMÂNE, sărbătorită în Parcul Lumea Copiilor din Sectorul 4. GALERIE FOTOGabriel Oprea, vicepremierul pentru Securitatea Națională, şi primarul Cristian Popescu- Piedone au participat duminică, 22 martie a.c., la sărbătorirea "Zilei Poliției Române", eveniment care a avut loc în Parcul Lumea Copiilor din Sectorul 4.

Timp de câteva ore, cetăţenii au participat, alături de poliţişti, la manifestările organizate în aer liber, având posibilitatea să descopere aspecte din activităţile pe care aceştia le desfăşoară, zi de zi, dar şi dotările din standurile expoziționale cu mijloacele tehnice, folosite în executarea misiunilor zilnice.

Pe toată perioada manifestărilor, poliţiştii au împărţit pliante cu materiale de prevenire şi sfaturi utile din care vizitatorii au aflat despre diferitele campanii desfăşurate de Poliţia Română, pentru combaterea şi prevenirea infracţionalităţii.

"În fiecare an, pe 25 martie, poliţiştii români sărbătoresc Ziua Poliţiei Române, prilej de a evoca trecutul glorios şi prezentul înnoitor al principalei instituţii din sistemul de apărare a ordinii şi siguranţei publice din ţara noastră - POLIŢIA ROMÂNĂ", anunţă Primăria Sectorului 4, într-un comunicat de presă remis B365.ro.

"Am fost onorat, alături de colegii mei, de miile de oameni care au ales să sărbătorească împreună cu noi 193 de ani de ,,lege și onoare". Vă mulțumim. La mulți ani, Poliția Română!", a declarat șeful Poliției Române, chestor general de poliție Petre Tobă, într-un comunicat de presă remis B365.ro.

Festivitățile dedicate Zilei Poliției Române au cuprins un moment emoționant și înălțător, cinstirea eroilor Poliției Române, manifestare desfășurată, în prezența viceprim-ministrului pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, domnul Gabriel Oprea, la Monumentul Eroilor Militari Români Căzuți la Datorie.

De asemenea, mascaţi, arme, câini poliţişti, maşini moderne și de epocă, motociclete, dispozitive performante de detectare a explozivilor şi de dezamorsare a bombelor, truse criminalistice, uniforme de arnăut, bărci și chiar un elicopter au putut fi admirate, astăzi, de miile de oameni prezente în Parcul Lumea Copiilor, din București.

Cetăţenilor le-a fost prezentată o expoziţie de uniforme de poliţie, pe care poliţiştii le-au îmbrăcat în diferite perioade ale timpului, precum și tehnica folosită de aceștia în prezent și la începurile activității de poliție.

Echipele mixte, formate din poliţist-conductor şi câine, i-au încântat pe cei mici cu demonstraţii de prindere şi imobilizare a infractorilor, iar motocicletele, triciclurile și mașinile folosite de poliţiştii rutieri au constituit unul dintre punctele de atracție.

În Parcul Lumea Copiilor, a fost prezent autolaboratorul criminalistic mobil destinat cercetării la faţa locului cu tehnica foto-video digitală, trusele specializate şi echipamentele criminalistice necesare descoperirii tuturor categoriilor de urme din câmpul infracţional.

Poliţiştii le-au explicat celor interesaţi modul în care laboratorul mobil le permite descoperirea şi ridicarea amprentelor sau a altor tipuri de urme şi realizarea de portrete robot.

Criminaliștii au prezentat și ultimul autovehicul intrat în dotarea lor – disaster victims identification mobile forensic unit, cu ajutorul căruia intervin pentru efectuarea cercetării la fața locului în teren greu accesibil. La standul Institutului Național de Criminalistică au fost expuse mulaje din lut ce reprezintă reconstrucții faciale folosite pentru identificarea unor persoane.

Serviciul Independent pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române a prezentat „roboţelul pirotehnic", un dispozitiv performant de detectare a explozivilor şi de dezamorsare a bombelor.

Tot aici, a fost organizată o expoziţie armamentul şi echipamentele de protecţie din dotarea S.I.I.A.S..

Copiii s-au bucurat de o atenţie deosebită din partea poliţiştilor, pentru cei mici fiind organizate concursuri educative.

Totodată, o ambarcaţiune folosită de poliţiştii Direcţiei de Poliţie Transporturi a fost expusă, alături de celelalte mijloace tehnice ale Poliţiei Române.

Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr" Câmpina şi-a prezentat oferta educaţională tinerilor care doresc să îmbrăţişeze cariera de poliţist, elevii școlii fiind, de asemenea, prezenți în parc alături de viitorii colegi din Poliția Română.

Cei aflaţi în parc au primit pliante, reviste şi alte materiale promoţionale din care au aflat despre diferite campanii desfăşurate de Poliţia Română pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii.

Etichete: Cristian Popescu Piedone, Parcul Lumea Copiilor, Poliţia Română, poliţie, Sectorul 4

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h