ZIUA PORȚILOR DESCHISE la SMURD, vineri, 15 maiZIUA PORȚILOR DESCHISE SMURD, VINERI, 15 MAI. Serviciul Mobil de Urgență Reanimare și Descarcerare (S.M.U.R.D.) aniversează vineri șapte ani de la înființare. Cu acest prilej Inspectoratul pentu Situații de Urgență „Dealul Spirii” București-Ilfov va organiza în data de 15 mai ZIUA PORȚILOR DESCHISE.

ZIUA PORȚILOR DESCHISE la SMURD, vineri, 15 mai
ZIUA PORȚILOR DESCHISE la SMURD, vineri, 15 mai
Foto: mesageruldecovasna.ro

ZIUA PORȚILOR DESCHISE SMURD, VINERI, 15 MAI. În intervalul orar 10:00-16:00, în toate subunitățile operative ale pompierilor din București și Ilfov va fi organizată ziua porților deschise, un bun prilej pentru cetățeni de a se familiariza cu activitatea desfășurată de pompierii paramedici, pentru siguranța comunității, anunță ISU București-Ilfov prin intermediul unui comunicat de presă.

În cursul aceleiași zile, între orele 12:00-18:00 vor fi organizate expoziții cu tehnică de intervenție în parcurile Herăstrău, Alexandru Ioan Cuza și Izvor, unde vor fi constituite ateliere de prezentare a lucrului cu autospecialele de intervenție pentru acordarea primului ajutor medical.

De asemenea, un instructor paramedic va prezenta măsurile de acordare a primului ajutor pentru cele mai uzuale incidente.

ZIUA PORȚILOR DESCHISE SMURD, VINERI, 15 MAI. În data de 15 mai 2008 au fost introduse în serviciul operativ 19 ambulanțe S.M.U.R.D., destinate intervențiilor medicale de urgență, în faza prespitalicească. Progresiv, mijloacele logistice au fost suplimentate, ținând cont de numărul tot mai ridicat de solicitări.

Începând cu octombrie 2011, două motociclete S.M.U.R.D. preiau solicitările din zonele mai puțin accesibile ambulanțelor clasice. Inspectoratul pentu Situații de Urgență „Dealul Spirii” București-Ilfov a gestionat în anul 2014 aproximativ o treime (74.173) din cazuistica evenimentelor care au revenit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

ZIUA PORȚILOR DESCHISE SMURD, VINERI, 15 MAI. Din punct de vedere medical, în cei șapte ani de funcționare, S.M.U.R.D. București a intervenit în peste 347.000 de solicitări, în urma cărora au fost asistate medical 275.000 de persoane.

Etichete: 15 mai, aniversare, SMURD, vineri, ziua porţilor deschise

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h