Ziua porţilor deschise la staţiile de metrou Favorit, Drumul Taberei 34 şi OrizontMetrorex organizează, sâmbăta viitoare, ziua porţilor deschise la noile stații de metrou Favorit, Drumul Taberei 34 și Orizont de pe Magistrala 5, tronson care urmează să fie dat în funcțiune în semestrul doi al anului viitor.

Statia de metrou Favorit
Staţia de metrou Favorit

"De mâine într-o săptămână vă invităm din nou la Ziua Porților Deschise în Drumul Taberei și acolo o să vă punem la dispoziție trei stații de metrou, Favorit, Drumul Taberei 34 și Orizont, care o să fie puțin mai avansate decât cele de la Străulești și Laminorului. Vrem să le arătăm bucureștenilor care au fost afectați mulți ani de trafic cum o să arate magistrala. Aceasta va fi gata în semestrul doi al anului viitor, probabil octombrie — noiembrie 2017", a spus Sorin Bușe, ministrul Transporturilor, prezent la evenimentul organizat de Metrorex la Dispeceratul Central, pentru a marca 37 de ani de la punerea în exploatare a metroului.

Acesta a precizat că s-a reușit recuperarea unor întârzieri potențiale pe acest tronson, dar "cu un efort foarte mare".

"Când am preluat eu mandatul nu se lucra deloc la cadență, însă s-a făcut un efort foarte mare. Este adevărat au fost și eforturi legislative, și OUG 7 și OUG care a fost trecut acum prin Guvern, care facilitează foarte mult lucrul cu furnizorii. Ei nu o să mai fie plătiți la sfârșitul anului calendaristic, ci vor fi plătiți când își termină porțiunea de lucrare. Asta ajuta toată lumea ca lucrurile să meargă foarte bine", a adăugat șeful de la Transporturi.

VEZI ŞI Cum arată acum viitoarea staţie de metrou Favorit de pe Magistrala 5 FOTO

Secțiunea Eroilor — Universitate — Piața Iancului face parte din proiectul Magistrala 5 de metrou: Râul Doamnei — Pantelimon, cuprins în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă București — Ilfov. Proiectul prevede ca, până în anul 2017, să fie pusă în funcțiune Secțiunea 1, cuprinsă între Râul Doamnei și Eroilor, până în 2023 Secțiunea 2 (Eroilor — Piața Iancului), iar până în 2028 Secțiunea 3 (Piața Iancului — Pantelimon).

Valoarea lucrărilor pe secțiunea Râul Doamnei — Eroilor este estimată la 570 milioane de euro. Aici vor circula 13 trenuri livrate de firma spaniolă CAF.

Etichete: magistrala 5 metrou, staţia drumul taberei, staţia Favorit, staţia Orizont, ziua porţilor deschise

0/5 COMENTARII
Andrei
22 nov 11:33
+0
VOTURI
-0
Foarte buna initiativa! Felicitari. Ar trebui sa apreciem mai mult lucrurile care se fac la noi in Bucuresti. Totusi, la ce ora si unde se poate face aceast vizita a portilor deschise?
ddd
22 nov 09:44
+0
VOTURI
-0
@aaa: Da, ma, asa e.
Daca nu arata ce lucreaza, tipati ca nu fac nimic si-o freaca la greu. Daca arata ce lucreaza, tipati ca de ce va arata, in loc sa munceasca. Mi-e greata de dorei ca tine, care considera, probabil, ca cei din jurul lor trebuie sa fie niste mici negrisori pe plantatie care trebuie sa va indeplineasca orice dorinta, oricat de absurda ar fi, ca doar voi sunteti generatia de "haur" si sunteti plini de drepturi ca musca de cacat...

Lasa-i sa arate pe ce s-au dus banii, ca nu se opresc lucrarile ca intra cativa gura-casca sa vada o viitoare constructie.
ccc
21 nov 20:09
+0
VOTURI
-0
Nu e chiar asa, bebebe. Chiar daca pare ca munca cea mai grea e la sapatul galeriilor, si in statii e de lucru. Mai sunt de montat o gramada de cabluri, de iluminat, de comanda, mobilierul din statii si cate si mai cate...
bbb
21 nov 00:34
+0
VOTURI
-0
Statiile sunt cele mai usoare de lucrat (suprafete mici), nu cred ca afecteaza in vreun fel terminarea tronsonului.
aaa
19 nov 23:35
+0
VOTURI
-0
La ce ajuta atatea porti deschise???
Mai bine ar accelera lucrarile si sa deschida metroul. Una doua, porti deschise peste tot.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE