"Ziua Roadei", sărbătorită în Ucraina de primarul Piedone. FOTOMiercuri, 7 octombrie 2015, în cea de-a doua zi a vizitei pe care o întreprinde în Comuna Mahala, Raionul Noua Suliță, regiunea Cernăuţi din Ucraina, delegaţia reprezentând Sectorul 4 condusă de primarul Cristian Popescu Piedone a participat la „Ziua Roadei”.

Menită să celebreze toamna, ca anotimp al recoltei, sărbătoarea a adus în atenţie vechi obiceiuri, despre care au povestit, prin joc, cântec şi voie bună, elevii din această localitate, a cărei populaţii este compusă în proporţie de 98% din români.
În cadrul manifestărilor, micuţii au prezentat, pe lângă momente artistice, şi bucate specifice zonei, preparate după reţete tradiţionale bucovinene, informează Primăria Sectorului 4 într-un comunicat remis B365.ro. 
„Este impresionant modul în care gazdele noastre au pregătit acest eveniment. Micuţii sunt educaţi în spiritul păstrării obiceiurilor şi preţuiesc orice trimite către valorile tradiţionale", a declarat Cristian Popescu–Piedone, Primarul Sectorului 4.

CITEŞTE ŞI Primarul Cristian Popescu-Piedone a participat la inaugurarea unei grădinițe în Cernăuți

Primarul Cristian Popescu – Piedone a fost invitat la inaugurarea grădiniţei „Lumea Copiilor" din comuna Mahala, regiunea Cernăuţi, localitate cu care Sectorul 4 a semnat un acord de cooperare.

Pentru implementarea unui parteneriat activ de interes civic, Edilul Sectorului 4, însoţit de o delegaţie formată din reprezentanţi ai Autorităţii Locale Sector 4, vizitează această localitate, în care populaţia este compusă în proporţie de 98% din români, informează un comunicat de presă remis de Primăria Sectorului 4.

Primarul Cristian Popescu – Piedone şi Elena Nandriş, Primarul comunei Mahala au discutat despre modalităţi de susţinere reciprocă în domenii precum administrația publică locală, cultură, turism, economie și comerț, dar și în alte domenii compatibile cu politicile administrativ - sociale agreate de ambele părți, adaugă sursa citată.

În prima dintre cele 4 zile în care se vor afla în comuna Mahala, membrii delegaţiei române au vizitat Primăria comunei, cât şi locuri încărcate de istorie şi obiective turistice din zona Cernăuţi, participând şi la inaugurarea Grădiniţei „Lumea Copiilor".

Cu acest prilej, Primarul Cristian Popescu – Piedone le-a oferit copiilor cărţi şi cd-uri cu poveştile lui Ion Creangă, jucării şi dulciuri, donând, totodată, aparatura electronică necesară dotării grădiniţei.

Etichete: cernauti, comuna mahala, moldova, Piedone, ziua roadei

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE