Ziua Unirii Principatelor. Mesajul lui Klaus Iohannis pe Facebook: Este şi o lecţie a prezentuluiZiua Unirii Principatelor. Preşedintele Klaus Iohannis afirmă, cu ocazia sărbătoririi Micii Uniri, că lecţia din 1859 rămâne valabilă şi astăzi, că "cele mai periculoase ameninţări" la adresa României vin mai degrabă "din interior", iar actuala generaţie trebuie să înţeleagă lecţia trecutului, iar oamenii curajoşi trebuie să creadă în "lege şi dreptate".

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Ziua Unirii Principatelor. "Unirea Principatelor s-a înfăptuit pentru că voinţa populară a fost auzită, înţeleasă, respectată şi aplicată de politicieni. „Unirea, naţiunea a făcut-o!" spunea Mihail Kogălniceanu. Elitele acelor vremuri au înţeles că binele unei întregi naţiuni este mai presus de intrigi şi interese mărunte", scrie Iohannis.

El afirmă că ziua de 24 ianuarie "este şi o lecţie a prezentului". "Ca şi în trecut, cele mai periculoase ameninţări nu vin din afara ţării, ci mai ales din interior. Unirea a fost vocea oamenilor curajoşi care au crezut în lege şi dreptate. Fiţi încrezători că împreună vom reuşi, că vom avea înţelepciunea de a face ce este corect şi bine pentru viitorul naţiunii române. La mulţi ani, România!", conchide preşedintele.

Ziua Unirii Principatelor.

Etichete: Klaus Iohannis, MESAJ KLAUS IOHANNIS, mesaj ziua unirii, Ziua Unirii Principatelor

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE