Zona din Bucureşti unde maşinile sub Euro 3 vor fi interzise. Cât costă taxaPrimarul Capitalei, Gabriela Firea, a propus Consiliului General un proiect de lege prin care se va impune o vinietă specială pentru circulaţia maşinilor în centrul Bucureştiului. Protrivit proiectului, maşinile non euro, Euro 1 şi Euro 2 nu vor mai putea circula prin centrul Capitalei. Autoturismele cu normă de poluare de la Euro 3 înmatriculate în Bucureşti şi Ilfov vor putea circula în centru doar dacă şoferul achită o vinietă. Amenzile pentru circulaţia autovehiculelor în zonele restricţionate, fără achiziţionarea vinietei vor fi de la 1.500 la 2.000 lei.

Bucurestiul, in top 5 cele mai aglomerate orase din lume. "Oamenii vor abandona masinile in trafic"
Bucureştiul, în top 5 cele mai aglomerate oraşe din lume. "Oamenii vor abandona maşinile în trafic"

Autoturismele înmatriculate în București și Ilfov, cu grad mare de poluare: Non Euro, Euro 1, Euro 2, vor fi interzise în Zona Centrală a capitalei.

Pentru autovehicule înmatriculate în Municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, cu normă de poluare Euro 3, accesul este permis numai în urmă achiziţionării unei viniete electronice de tip Oxigen-C adică 75 de lei/luna și 900 lei pe an.

Cele cu norma de poluare Euro 3, 4, 5 si 6, hibride sau electrice au acces pe toate drumurile din București.

Zona Centrală a Capitalei vizată de vinietă pentru Calitatea Aerului (ZACA), adică Oxigen -C: P-ta Victoriei - bd. Iancu de Hunedoara - şos. Ștefan cel Mare - str. Polonă - str. Mihai Eminescu - str. Traian - /bd. Nerva Traian - bd. Gheorghe Șincai - str. Lânăriei - Calea Şerban Vodă - bd. Mărășești - str. Mitropolit Nifon - bd. Libertății - Calea 13 Septembrie - str. Izvor – str. B.P. Haşdeu – str. Vasile Pârvan - str. Berzei - str. Buzești - P-ta Victoriei, inclusiv limitele acestuia.

Amenzile pentru circulaţia autovehiculelor în zonele restricţionate, fără achiziţionarea vinietei vor fi de la 1.500 la 2.000 lei.

Etichete: Bucureşti, euro 3, maşini, taxa, zonă

0/2 COMENTARII
gogu
15 aug 11:06
+0
VOTURI
-0
da o masura buna. cei din centru cu aer, prostimea cu noxe. bravo! pe can taxa de plimbare a saracilor in cismigiu? cine polueaza centrul? faceti o vizita si vedeti ce masini sunt acolo. numai una si una ca deh, oamenii au bani. deci lipsa de infrastructura care sa permita evitarea zonei centrale nu intra in preocupari. doar taxarea celor care indraznesc sa tulbure aerul in zona " centrala ". halal gandire. facti infrastructura care sa permita o descarcare a traficului si atunci veti putea impune astfel de masuri. cum sa ajungi la spitalele din centru fara a trece prin zona 0 ? sa duci un bolnav la tratament sa coste 75lei?luna? suntem normali? libertatea de miscare este un drept la fel de constitutional ca si cel la o calitate a vietii buna. nu poate fi restrins asa ca vrea cineva. va sugerez sa vedeti cate masin i din alte judete sunt in capitala. ele sunt detinute de oameni care au aceleasi drepruti ca si bucurestenii. ce te faci daca primarul de la predeal instituie o taxa pentru trecerea prin localitate a altor masini decat cele imatriculate in prahova. suntem normali la cap? pentru cei care lucreaza si au domiciliul definitiv sau permanent in bucuresti, dar au masinile imatriculate in alta localitate se poate gasi o solutie ca pe perioada bucuresteana sa-si plateasca taxele si impozitele legate de autoturism la bucuresti. simplu. aici circula, aici parcheaza aici emite noxe, aici plateste darile. cand se intoarce acasa plateste acolo. o parere. pana atunci, mai bine faceti ceva si pentru saracii de la priferie. ca si ei platesc taxe si impozite.
MARINELU
14 aug 16:21
+0
VOTURI
-0
In sfarsit si o masura buna luata de moldoveanca! Nu ca as avea ceva cu moldovenii.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE