O zonă monument-istoric a Capitalei a devenit raiul ansamblurilor imobiliare ilegaleO zonă de case aflată pe lista monumentelor istorice ale Capitalei riscă să dispară. Aici, dezvoltatorii imobiliari construiesc după bunul plac, fără autorizaţii de construire şi fără a respecta regulamentul în construcţii. În plus, ansamblurile imobiliare de pe urma cărora dezvoltatorii scot bani buni fac zile negre şi celorlalţi locuitori din cartier. 

În zona Bazilescu - Bucureştii Noi din Capitală, în care odinioară existau doar case, au răsărit în ultimii 2-3 ani zeci de vile construite ilegal. Datorită potenţialului urbanistic, Parcelarea Bazilescu a fost încadrată din 2010 ca monument istoric protejat, dar asta nu i-a împiedicat pe dezvoltatorii imobiliari să îşi ridice aici zeci de vile de apartamente de lux fără autorizaţie de construire şi să facă bani buni din vânzarea lor.

Potrivit Planului Urbanistic General al Capitalei, pe baza căruia se emit autorizaţiile de construire, în zona Bucureştii Noi se pot construi blocuri de maxim 2 etaje, dar dezvoltatorii au ridicat aici vile de şi peste patru sau cinci nivele. În plus, blocurile încalcă flagrant şi alte reguli de bază ale urbanismului: clădirile sunt construite la 1-2 metri de limita de proprietate a vecinilor, ferestre amplasate pe calcan, ţevi de evacuare de la centrala termică evacuate pe calcan, iar garajele de la subsol au fost "transformate" peste noapte în apartamente. 

Deranjaţi de clădirile înalte răsărite în cartier, locuitorii din zonă s-au organizat într-o asociaţie ce are ca scop protejarea cartierului şi a caselor şi proprietăţilor locatarilor. Aceştia au identificat circa 120 de blocuri construite ilegal în zonă.

"Viaţa vecinilor transformată într-un calvar prin supraaglomerarea străzilor cu autoturisme, anihilarea oricărui confort pe care ar trebui să îl confere o casă la curte, prin obligarea de a fi expus vecinatăţii pe verticală a 10-15 apartamente. Aşa zişii "investitori" anihilează un cartier cu individualitate al Bucureştiului prin construcţii ilegale, cu sprijinul sau măcar cu indiferenţa funcţionarului public de la ISC (Inspectoratul de Stat în Construcţii, n.r.) sau Primărie plătit din banul contribuabilului să vegheze la respectarea disciplinei în construcţii. Cele 110 blocuri nu puteau fi realizate fără sprijinul institutiilor statului şi prin amenintarea şi intimidarea celor care s-au arătat făţiş deranjaţi de aceste abuzuri", punctează reprezentanţii Asociaţiei Salvaţi Cartierele Bucureştii Noi şi Dămăroaia pentru B365.ro.

În urmă cu două luni, Inspectoratul de Stat în Construcţii a demarat un control de amploare privind inspecţia tuturor blocurilor din cartierele Dămăroaia şi Bucureştii Noi, dar concluziile nu au fost încă transmise. Asociaţia a depus plângere penală împotriva blocurilor ilegale şi va cere demolarea acestora. 

Studiu de caz

Totuşi în ciuda sesizărilor şi acţiunilor întreprinse de localnici şi de autorităţi, construcţiile în cartier continuă. Cel mai recent exemplu se regăseşte pe strada Diaconu Coresi din cartierul Bucureştii Noi, în Sectorul 1. Aici s-a ridicat un bloc de 3 etaje de aprtamente de (foto), fără autorizaţie de construcţie şi fără a respecta legile în domeneniul construcţiilor. "Nu detinem date privind eliberarea autorizatiei de construire pentru imobilul de la adresa Str. Diaconu Coresi, nr. 29, sector 1, Bucuresti. Direcţia de Urbanism / Primăria Municipiului Bucureşti nu a emis autorizatie de construire" confirmă şi Primăria Capitalei într-un răspuns oficial la solicitarea B365.ro.

Mai mult, proiectul a fost introdus la sfârşitul lui 2012 în dezbatere publica pe site-ul Primăriei Capitalei, sub forma unui Plan Urbanistic de Detaliu. Asta deşi construcţia este deja finalizată şi îşi aşteaptă cumpărători. Astfel se încearcă intrarea în legalitate după finalizarea construcţiei, lucru interzis cu desăvârşire de lege.

"Este demarată o acţiune ilegală de modificare a PUG-ului prin PUD, procedura nu este respectată, clădirea este deja ridicată şi finisată şi culmea tupeului, nu respecta nici macar cerintele propuse prin PUD, respectiv retragerea de 4 m de la strada (în realitate are retragere 1.5 m). Dacă Primăria Generală persită în această ilegalitate, vom fi nevoiţi să mergem în instanţă. Noi deja am cerut demolarea constructiei.", declară reprezentanţii Asociaţiei Salvaţi Cartierele Bucureştii Noi şi Dămăroaia.

Organele abilitate din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti au efectuat verificări la acest imobil încă din 30 octombrie 2012. Aici au constat însă că reprezentanţii Direcţiei Regionale de construcţii din cadrul Inspectoratului de Stat în Construcţii au făcut deja un control, în 26 septembrie şi 16 octombrie şi au dispus măsuri printr-un proces verbal. În aceste condiţii, reprezentanţii Primăriei afirmă că municipalitatea nu mai poate face nimic în acest caz. 

 

Etichete: realitatea, Sectorul 1

0/19 COMENTARII
dna
19 mar 21:49
+0
VOTURI
-0
Felicitari. Aceste cifre vor merge mai departe spre organele abilitate. Se considera parerea oficiala a "Asociaţia Constructorilor din Dămăroara"
Kaizer
26 feb 15:40
+0
VOTURI
-0
Ia zi ma Ionele, de unde ai " cumparat"? de la Kaizer, de la Imparatel Marius, de la Stan, de la Stoica, de la Miriuta? si cine a semnat la finalizarea lucrarii de la Primarie? Stefanache, ia zi sau doar esti beneficiarul unei " donatii" sa spalati urmele si cine a semnat planurile, Diana Olteanu? Si prin ce notar faci actele? Nu ne spui?
Strul
13 feb 21:28
+0
VOTURI
-0
Demolay, vezi ca ai ceva intre dinti.
Demolay
13 feb 04:37
+0
VOTURI
-0
"Csercses" e un militian de la sectia 5, dat afara din Politie pentru luare de mita, si pentru convingerile lui neonaziste si rasiste.ASCDBN e in vizorul Institutului "Simon Wiesenthal", pentru activitati rasiste.
Ionel
18 dec 05:01
+0
VOTURI
-0
Ma scuzati.. Acum de ce sa nu fim serios, mai bne sa zicem ca ne este ciuda pe Tigani ca se descurc si noi stam pe un salariu amarat si noi romani prosti suntem si prost osai Murim!!!! Eu unu am un apartament nou in zona bucuresti noi si sunt ffffff mulțumit de apartamentu meu.. Si am controlat peste tot acte si ce trebuie si SUNT TOTI LEGANI si nu Mai afirmati toate tampenile mai bne sa facem bani sa nu Murim de prosti!!!
Gabriel
01 aug 18:26
+0
VOTURI
-0
"Nestanjenitii" constructori de ansambluri "gibonice" rasarite de pe plansele birourilor de arhitectura din Str. Jiului, se pregatesc sa mai dea un "tun" de "turn" spre stricarea linistii localnicilor. La o distanta de numai 100m de Teatrul Masca, pe Str. Nuvelei 8, pe un teren virgin, fosta gradina, o numeroasa familie "onesta" se pregateste sa ridice o alta constructie mamut pe o amprenta deja generoasa: 240mp din cei cca 300mp pe care-i detine terenul in cauza. Deja se vorbeste ca "Doru" nu da autorizatie decat la ore tarzii din noapte. Cum vine asta? E vorba desigur de legendarul personaj "Dorel" care face totul "invers". Cetateni din zona, luati atitudine la aceste agresiuni!
stelian
05 apr 22:20
+0
VOTURI
-0
dl truta ne spui nouo cum ai facut tu atiti banii de ai 2 vile si unacu piscina stie si DNA ce faci hai ca nu mai PDL la putere tei dus nu mai ai de unde sa furi acum hotule sa vina dna sa vada de unde are atti banii truta asta crezi tu ca nu vine dna la tn
andrei
01 apr 02:25
+0
VOTURI
-0
Cine sapa groapa altuia va cadea un ea … mesaj pentru toti rau-facatorilor !!!
csercses
24 mar 00:35
+0
VOTURI
-0
Daca dorici sa-i contactati pe cei de la Clanul Constructorilor din Damaroaia ii gasiti in fiecare noapte fie calare pe cifele de beton, fie la coltul blocurilor proprietate personala, ca vad ca n-au afisat nicio data de contact.
Pe domnul Udrescu nu-l cautati prin cartier ca nu sta aici. Si nici nu construieste in zona. O face din “iubire de frate” si, bineinteles, ca sa-i mai consilieze, inca odata, conta cost, desigur, pe giboni.

A iesit cam mare postarea asta, recunosc, dar, domnule Udrescu, stiu ca asta este regula, “cand ai de spus numai ineptii, scrie mult, ca sa-i innebunesti de cap”, dar,domnule, lasa povestile, fii mai concis, ce dracu’!

Si inca ceva. In Damaroia si Bucurestii Noi nu sunt 120 de blocuri, sunt 173. Lista completa a ajuns la DNA. Ma mir ca nu stiai numarul exact de blocuri, mai ales ca ai calculat la virgula profituri, venituri si cheltuieli. Dupa cum ziceam: bulshit!
csercses
24 mar 00:33
+0
VOTURI
-0
Ai spus in postarea de dinainte ca noi facem asta din ura fata de tigani. Te-nseli amarnic. Pana acum 5 ani tiganii tai faceau negot cu masini, (unii incepusera ca ciorditori din masini) si construiau vile, mai urate si mai inghesuite, dar nu deranjau pe nimeni. De cand au inceput sa construiasca blocuri supradimensionate si ilegale, sfidand vecinii, a aparut un sentiment de revolta care, in timp s-a transformat in ura. Dar nu catre tigani. Catre constructorii de blocuri ilegale. Si ura asta, la multi dintre noi, vine din rarunchi!

Atentie! Nu este o declaratie de ura impotriva tiganilor. In cartier sunt si alti tigani in afara de cei emigrati din Cojasca, Buftea si Fantanele, care convietuiesc cu noi foarte bine. Repet, problema noastra sunt constructorii de blocuri ilegale, care in proportie de 99,999% sunt de etnie tiganeasca, reuniti prin legaturi de familie si de confesiune.

Daca ar incepe sa construiasca legal, noi, in cel mai rau caz, i-am ignora, poate am ajunge sa traim si sa ne respectam ca niste vecini, cu atat mai mult cu cat copii nostri merg cam la aceleasi scoli din cartier.

Eu imi dau seama ca un conflict deschis intre locuitorii cartierului si amicii tai ar fi in interesul nostru, pentru ca ar rezolva rapid situatia: nici dracu’ nu s-ar mai muta in blocurile tiganesti care sunt “into the war zone”. Dar noi suntem oameni normali, care vrem sa traim intr-o tara normala, in care se respecta legile. Sper sa-ti convingi prietenii ca singura modalitate de a rezolva conflictul este de a intra in legalitate sau de a apela la Justitie pentru mediere.

Pana la urma ASCDBN nu doreste decat ca Zona Protejata Bazilescu sa fie PROTEJATA de actiunile clicii formate din Udrescu&Company.

Pe ascdbn.ro am inceput sa incarcam o parte din actiunile noastre. Cele mai multe nu sunt inca postate din motive pe care nu le expun acum.

Daca dorit sa ne contactati, aveti mail-urile pe site.

csercses
24 mar 00:25
+0
VOTURI
-0
Ca tot ai aruncat cu cifrele alea: un amalgam de bulshituri. In afara de TVA-ul de 5% impus prin contract, aproape totul este la negru: materiale, cifele cu beton vin numai noaptea, fara niciun control de calitate, oamenii de pe santiere fug ca sobolanii cand vin controalele, etc. Am vorbit si noi cu specialisti in constructii: la intrebarea cum poate fi cofrata si turnata o placa sau stalpii de rezistenta intr-o zi, raspunsul a fost unanim: nu ai timp sa pregatesti, sa tai, sa legi si sa verifici fierul, in plus sa torni si betonul in ritmul asta, decat daca nu folosesti tot materialul (de exemplu bagi 1 tona de fier in loc de 4 tone), nu ai un sistem de verificare si control, samd. Problema nu este cu ignorantii care se muta in blocurile voastre, ci cu vecinii care devin victime ale unor constructii nesigure.
Marja de profit de 24%. Da, suna corect. Dar cand inmultesti cu 2 sau cu 3, cam de cate ori este mai mare constructia fata de autorizatie, cam cat este marja domnule consultant fiscal Udrescu? Cand, in loc sa faci garaje la subsol conform HCGMB 66/2006 (1 garaj pentru un apartament sub 100 mp si 2 garaje pentru apartamente mai mari de 100 mp), cu cat creste marja de profit? In ce se tranforma”povestea tiganeasca de succes” dupa ce tiganul vinde, isi ia banii si pleaca, dar raman locatarii blocului si vecinii sa-si manance ficatii cu parcarea masinilor si servitutile de vedere?

Cat despre bucuria care ar trebui sa ne-o provoace cresterea incasarilor la gaze, apa si curent de 14 ori pe bloc, nu am auzit o imbecilitate mai mare de pe vremea cand posta Cobu si Avath. Sa vezi bucurie pe noi si pe proprietarii apartamentelor cand n-o sa mai vina gazul, apa si curentul pe teava din cauza de supraconsum.

In final, domnule Udrescu, nu-ti bate capul. Nu ma numesc nici Truta, nici Fatu. Nu ma cunosti, dar eu incep sa te cunosc. Pari mai destupat la minte decat neanderthalezii din asociatia voastra. Poate trebuia sa-i spuneti CLANUL CONS
csercses
24 mar 00:24
+0
VOTURI
-0
HAI SA VEDEM CU SPAGA: pe la toate organele de ancheta si control pe unde v-am revclamat, ni s-a spus “off the record” ca ati incercat sa-i spaguiti (din nou, zicem noi). Si sa vezi minune, FUNCTIONARII STATULUI NU MAI IAU SPAGA DE LA VOI! De ce? Pentru ca voi nu puteti sa faceti nimic fara sa incalcati legea si tot ce faceti PUTE. Dovada: toate plangerile penale pentru TOATE sesizarile care le-am facut.

Culmea, pana si Primaria Generala a inceput sa dea autorizatii corecte!
Dovada: pe strada Diaconu Coresi 15 s-a dat autorizatia 895/19.12.2012 pentru S+P+2E, POT 43%, CUT 1.3, 8 locuri de parcare (am obtinut-o in instanta), iar Lungu Nelutu Elisei a construit intre 12 februarie si 5 Aprilie D+P+3E! Deci in 3 saptamani a construit un bloc la structura, apropo de proiecte si constructii sigure si frumoase cu care bati campii. S-a pornit actiunea in instanta pentru demolare. Tiganul zideste in continuare. Sau este inceput inainte de 1 aprilie si nu se pune?

Tiganii din cartier “sunt o poveste de succes” dupa criteriile si scara voastra de valori. Ai uitat sa mentionezi “povestea de insucces” sau “de cosmar” care o reprezinta acesti tigani constructori de blocuri pentru vecinii lor. Cum o sa arate acest cartier daca nu va oprim noi? Iti spun eu: CA UN GHETOU PLIN DE BLOCURI, construite la 1 metru unul de celalalt.
Ca sa fac referire la o postare anterioara: cei care ati cumparat pe Natatiei 59 si va bucurati de privelistea larga spre Damaroaia, cautati pe site-ul PMB: exista un PUZ din 2008 pentru un bloc P+3E chiar pe terenul din fata voastra. Deci, enjoy the moment, ca mai tarziu vine ori demolare, ori contructia paravan.
Pentru cei care au cumparat pe Duetului 100 (sau doresc sa cumpere), vedeti ca tiganul are plangere penala pentru constructie ilegala inca de anul trecut. Tot ce vinde o face cu fals in declaratii ( la notar). Oricum, mergem la demolare.

Ca tot ai aruncat cu cifrele alea: un amalga
csercses
23 mar 23:38
+0
VOTURI
-0
Domnule Udrescu sau DanielSilviu cum iti place sa-ti zici., deci pana la urma te-ai vazut sef de satra.

Pentru forumisti: daca vreti sa vedeti organizatia cu cea mai mare densitate de infractori, nu trebuie decat sa vizitati “Asociatia Constructorilor din Damaroaia”.

Membrii ASCDBN au avut intalniri cu Udrescu, ca sa ne transmita mesajul tiganilor. Mesajul a fost : “de la 1 aprilie construim legal, pentru ce am construit pana acum renuntati la procese”. DECI, PANA LA URMA, AU INTELES SI TIGANII DIN ACESTE CARTIERE CA SUNT INFRACTORI SI CA BLOCURILE SUNT ILEGALE”.

Domnule Udrescu, inainte sa arunci cu murdarie in altii, mai bine uita-te in batatura proprie. Si nu ma refer la batatura asociatiei voastre care este un club de infractori si penali, ma refer la batatura proprie, ca am auzit ca si matale ai avut ceva interferente cu legea.
Dupa ce am varsat o lacrima de emotie citind de “etnia marginalizata” din cartier, mi-am mai revenit cand mi-am adus aminte ca am colegi de asociatie amenintati pe strada de catre conationalii tai. Dupa cum se vede nu a avut niciun efect, iar voi cu toate ca nu ne cunoasteti, in afara de cativa, noi va stim pe toti. Treceti pe langa noi pe strada in fiecare zi.

DECI CU AMENINTARILE NU A MERS. Si sper sa va vina mintea la cap in timp util, pentru ca orice ati face, reactiunea va fi de doua ori mai puternica. Asta in cazul in care Institutiile Statului nu-si fac treaba. Pentru ca au fost informate ca este o zona de posibil conflict si suntem permanent in contact cu ele.

HAI SA VEDEM CU SPAGA: pe la toate organele de ancheta si control pe unde v-am revclamat, ni s-a spus “off the record” ca ati incercat sa-i spaguiti (din nou, zicem noi). Si sa vezi minune, FUNCTIONARII STATULUI NU MAI IAU SPAGA DE LA VOI! De ce? Pentru ca voi nu puteti sa faceti nimic fara sa incalcati legea si tot ce faceti PUTE. Dovada: toate plangerile penale pentru TOATE sesizarile care le-am
Daniel
23 mar 10:30
+0
VOTURI
-0
Asociaţia Constructorilor din Dămăroara doreşte să se implice ȋn combaterea falsei percepţii despre Cartierele Dămăroaia şi Bucureştii Noi, care sunt o zonă liniştită şi care au o criminalitate scăzută. Asociaţia Salvaţi Cartierele Dămăroaia şi Bucureştii Noi ȋnvrăjbeşte şi discriminează ȋmpotriva ţiganiilor, a ȋnceput un război etnic pe internet, forumurile fiind pline de ură. A identificat 120 de imobile care sunt construite de ţigani.

Ţiganii sunt o etnie marginalizată, pentru care sunt puţine locuri de muncă. Ţiganii din Dămăroaia au fost de generaţii antreprenori practicând lăutăria şi lucrând ȋn construcţii. Ştiu de generaţii să-şi câştige pâinea singuri, să-şi negocieze contractele.

Ţiganii din aceste cartiere sunt o poveste de succes. Nu cerşesc, ci aduc bani la bugetul local şi la bugetul de stat. Peste 1.000 de antreprenori care au ridicat cele 120 de construcţii valorează 138.000.000 lei. Numărul locurilor de muncă create pentru familiile ţigăneşti este mult mai mare, soţiile lucrând ȋn magazinele proprii, copiii mergând la şcoală. Familiile ţigăneşti se ajută unele pe altele, rudele contribuind cu bani la proiectele imobiliare pe care le dezvoltă. O ȋntreagă comunitate se autofinanţează ca antreprenori şi ȋn jur de 400 de familii crează alte 3.600 de locuri de muncă. Dămăroaia este mai frumoasă cu banii investiţi de aceşti antreprenori.

Asociaţia Salvaţi Cartierele Dămăroaia şi Bucureştii Noi nu ştie de contribuţiile pozitive la societate ale acestor oameni:

• Impozitele pe proprietate au crescut ȋn zonă cu un multiplu de 14. Cele 120 de construcţii identificate de ASCDBN au fost case sau terenuri ȋn locul cărora s-au construit 1.680 de apartamente.
• Pentru proprietăţile cumpărate s-au investit 105.600.000 lei, care au generat comisioane notariale de 1.056.000 lei şi impozite pe venituri din tranzac
Ionut
14 mar 12:09
+0
VOTURI
-0
Si voi sunteti niste pensionari si oameni de nefolos pentru stat. Nu aduceti niciun folos statului decat imagine proasta si cometarii in care sa strocati imaginea tariii. Rog sa lasatii oameni pt asi continua constructiile pt ca ei aduc taxe impozite tva statului si in schimb vor sa reconditioneze parcul bazilescu sa nu mai fie locul lublic de wc al oamenilor.
gogu
20 feb 11:24
+0
VOTURI
-0
Blocul din Diaconul Coresi a fost contruit in 3LUNI - Pe langa faptul ca e ilegal mai reprezinta si un pericol public
Rusanda Dorin
17 feb 23:58
+0
VOTURI
-0
vrei sa faci bani simplu si usor? nu se cere nici o investitie! cat muncesti atata faci! e un sistem foarte simplu de PTC(paid to click) Bafta tuturor!:)
http://www.viespar.ro/?reff=cb5ce65384f5164bbb3bff42f1fb1e0a
cristachitza
16 feb 12:50
+0
VOTURI
-0
Modestiei nr. 8, cartierul Chitila, in baza unei autorizatii de demolare a vechii cladiri ei au inceput sa construiasca o cladire cu doua etaje ... apoi au obtinut autorizatia pt cladire cu doua etaje si au mai ridicat inca vreo 3-4 niveluri ... acum cladirea are "subsol de locuit", parter, mezanin, 4 etaje si "mansarda" de locuit" ... oamenii din zona nu au ce face ... sunt mana in mana cu oficialitatile ... arhitectul din primarie care a aprobat cladirea a primit doua apartamente, iar primarul de sector este protectorul constructorilor ... rechin al mafiei imobiliare

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE