Mai multe piețe și străzi din centru vor deveni pietonale. Ce proiecte are Primăria Capitalei FOTOPrimăria Capitalei are zeci de proiecte privind mărirea numărului de spaţii pietonale din oraş.

Piaţa Lahovari, care acum este destinată în cea mai mare parte circulaţiei rutiere va fi reamenajată cu spaţiu verde şi mobilier urban. Proiectul municipalităţii îsi propune sa reconfigureze Piata Alexandru Lahovari astfel încat aceasta sa includa si statuia lui Alexandru Lahovari. Mijlocul pieţei va fi înverzit şi amenajat ca spaţiu de loisir şi va fi legat de zonele pietonale de pe marginea pieţei. Traficul rutier nu va fi eliminat, ci doar reorganizat. În plus, vor fi realizate şi mai multe locuri de parcare. 

Şi Piaţa Cantacuzino va fi transformată. Traficul va fi reorganizat astfel încat sa se realizeze o trecere pietonala între cele doua parcuri din zona, fara eliminarea traficului autovehiculelor. Ierarhizarea importantei pietonilor si biciclistilor fata de autovehicule, realizarea unor pavaje specifice unei zone urbane, iluminarea corecta si amplasarea strategica a mobilierului urban, vor încetini traficul auto ce traverseaza traseul prioritar pietonal si de biciclisti. Pentru realizarea obiectivelor de mai sus, proiectanţii propun realizarea unei parcari subterane de sub spatiul neconstruit al pietei Cantacuzino. Aceasta va deservi cladirile de locuit adiacente precum si oamenii veniti în interes de afaceri sau ce doresc sa isi parcheze autoturismul în apropierea parcurilor Gradina Icoanei si Ioanid. 

O schimbare spectaculoasă se va produce şi în Unirii. În primul rând, Primăria Capitalei va reconstrui Podul Calicilor. Acesta va traversa râul Dâmboviţa, fiind situat în prelungirea strazilor Sfintii Apostoli pe malul drept si str. Selari pe malul stâng si va fi utilizat exclusiv pentru traficul pietonal si de biciclisti.

Tot în zona Unirii, municipalitatea va amenaja un spaţiu pietonal impresionant în zona Bisericii Domniţa Bălaşa, situată în spatele blocurilor din Piaţa Unirii, lângă Palatul de Justiţie. Mai exact, acolo va fi amenajat un mic parc, cu spaţiu verde, arbori şi alei pentru promenadă, dar şi trotuare largi pentru plimbări cu bicicleta.

Porțiuni din Calea Victoriei, închise în weekend

"Vom face în aşa fel încât porţiuni din Calea Victoriei să fie închise sâmbăta şi duminica, astfel încât bucureştenii să poată ieşi la plimbare fie şi pentru a reînvia spiritul «Micului Paris»", a declarat Sorin Oprescu, potrivit libertatea.ro. Astfel de lucrări vor fi realizate pe segmentul cuprins între Piaţa Victoriei şi Piaţa Revoluţiei, unde vor fi două piste de biciclete pentru fiecare sens de mers, potrivit arhitectului-şef al Capitalei, Gheorghe Pătraşcu.

sursa: libertatea.ro

Circuit de jogging și de biciclete pe malurile Dâmboviței

Printre planurile de revitalizare a zonei centrale a Bucureştiului se numără şi reabilitarea cheiului Dâmboviţei. Deja au fost amenajate pontoane şi puse bănci. Autorităţile vor ca pe chei să creeze un circuit de jogging, dar şi unul de biciclete.

sursa: libertatea.ro

Spații pentru pietoni și bicicliști pe strada Academiei

În plus, în funcţie de bugetul municipalităţii, peste câteva luni vor începe lucrările la strada Academiei. Circulaţia auto se va face pe o bandă cu lăţimea de 3,5 m pe sensul de circulaţie existent. Restul va fi amenajat pentru pietoni şi biciclişti, care se vor putea plimba în voie. Aici nu va fi permisă parcarea maşinilor.

sursa: libertatea.ro

Din Planul Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU) fac parte în total 19 proiecte, care prevăd în special revitalizarea oraşului şi realizarea de zone de recreere. Acum, ele sunt la faza de realizare a studiilor de fezabilitate. În ceea ce priveşte finanţarea lor, reprezentanţii municipalităţii vor aplica pentru obţinerea de fonduri europene .

Strada Brezoianu ar urma să fie închisă traficului în totalitate, iar aici, în locul şoselei de acum, să fie puse bănci şi amenajate terase. Şi bicicliştii se vor putea plimba în voie, fiindcă vor avea piste amenajate la standarde europene.

sursa: libertatea.roEtichete: biciclisti, Bulevardul Unirii, calea victoriei, Primăria Capitalei, realitatea, strada academiei

0/17 COMENTARII
bla
19 ian 00:34
+0
VOTURI
-0
din cate stiu nu oprescu a inceput reabilitarea centrului vechi ...
dsada
18 ian 12:47
+0
VOTURI
-0
si cainii maidanezi tot pe strazi...
Unu'
18 ian 08:11
+0
VOTURI
-0
TU cel care il tot ridici pe primarul bestial in slavi, sub diferite clone, nu ai dureri de burta de la cat kk mananci ?
gaudi
17 ian 23:26
+0
VOTURI
-0
Planurile le fac arhitectii, nu primarul .Iar solutiile gasite sunt foarte reusite si pot reda orasul locuitorilor. Primarul trebuie sa atraga fonduri UE in condiitile in care 50% din bugetul primariei se duce pe subventii la caldura si transport public.
petre
17 ian 23:25
+0
VOTURI
-0
Dacă Oprescu se hotărăşte să candideze la preşedinţie, îl votez. Până acum, Bucureştiul n-a mai avut un primar care să facă ceva in mod serios, să termine nişte lucrări. Şi felicit iniţiativa de a reabilita Centrul Vechi!
Bogdan
17 ian 23:25
+0
VOTURI
-0
Daca in capitala putem sa spunem ca s-a mai schimbat lucrurile, cand faci un pas mai inainte sau inapoi de Bucuresti, te ingrozasti, si numa refer aici numai la felul in care arata astrazile, ci si la nivelul de trai al oamenilor care traiesc in provincie. Sper ca pana sa ajunga Oprescu presedinte, n-o sa se golesasca de tot vistieria statului.
gina
17 ian 23:25
+0
VOTURI
-0
Aşa cum a făcut Pasajul Basarab şi Pasajul Obor şi multe altele, aşa o să îl facă şi pe asta. Dacă il facea peste noapte, ziceaţi că e de mântuaială şi nu cred că s-ar fi bucurat cineva.
fely
17 ian 23:24
+0
VOTURI
-0
Daca e sa o zicem pe aia dreapta, Oprescu are mult mai multe sanse decat Antonescu sa castige acum alagerile prezidentiale. Degeaba se ambitioneaza sa il bage pe Antonescu inainte, ca nu se face nimic. Probabil de aceea apar si atatea atacuri la adresa sa.
sanda
17 ian 23:24
+0
VOTURI
-0
Bucurestiul s-a schimbat foarte mult si in bine in ultimii ani. Argumentul meu in favoarea lui Oprescu nu este altul decat Bucurestiul in sine care a inceput sa arate a oras european: poduri, cladiri consolodate, drumuri, stadion etc.
daniel
17 ian 23:24
+0
VOTURI
-0
Oprescu poarta numai “responsabilitatea” unui Bucuresti locuibil! uittati-va la primarii de dinainte si spuneti-mi apoi cine are mai multa responsabilitate.
Mihai
17 ian 16:30
+0
VOTURI
-0
Se apropie prezidentialele !!!
solo
17 ian 16:28
+0
VOTURI
-0
Prapaditul asta de primar nu e in stare sa impiedice masinile pe Magheru sa parcheze pe trotuare si el face piatete :))))))) Circ si panarama
vlad
17 ian 15:43
+0
VOTURI
-0
Hai sa fim seriosi, ei inca lucreaza la trotuarele de la Unirea si de pe Magheru si fac ei piete din astea?? :)) Sa nu mai spun, ca ai spatiu de promenada.... de unde pana unde ca sa spun asa. Te plimbi ca sa vezi ce? magazinele sunt toate in malluri. Au aprobat atatea malluri prin centrl orasului ca pur si simplu nu e profitabil sa ai magazin pe vreo strada oarecare. Sa zicem ca in Centrul Vechi sunt terase, cluburi... dar deja au atins o limita, nu poti deschide alte zeci, sute in Bucuresti, ca nu are cine sa le umple. Asa ca revin, ne plimbam prin zonele astea pietonale ca sa trecem pe langa banci si farmacii??? sa nu mai zic de masini, ca ei nu au de gand in niciun loc sa elimine traficul. Nu mersi, ma duc direct intr-un parc asa.
Minciuni electorale
17 ian 14:57
+0
VOTURI
-0
cand or zbura porcii...nu mai cred nimic din ce zice oprescu
Andreea Hreapca
17 ian 13:46
+0
VOTURI
-0
Sa faca multe piete plane ca la Univsersitate sa organizam balciuri ca sa spalam banul public si sa l impartim cu Sefu'
Mircica
17 ian 13:27
+0
VOTURI
-0
E disperat, vrea lucrari ca sa faca rost de spagi prin Hreapca, Dedu si Madalin Dumitru

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h