Zone reprezentative ale Bucureştiului, puse în oglindă la 60 de ani distanţă GALERIE FOTOBucureştiul s-a schimbat semnificativ în ultimii 60-80 de ani. Însă diferenţele devin şi mai vizibile atunci când priveşti fotografii vechi, recreate recent din acelaşi unghi. Un blog creat de un bucureştean ne arată aceste schimbări, punând în oglindă, prin intermediul fotografiei, diverse zone şi clădiri semnificative din Capitală.

Lucian Vasile, proprietarul paginii atuncisiacum.blogspot.ro a publicat mai multe comparaţii fotografice ale unor zone şi clădiri reprezentative din Bucureşti, dar şi din alte oraşe ale ţării. Felul în care s-a schimbat fiecare zonă devine vizibilă prin alăturarea unor fotografii realizate acum mai bine de 60 de ani, cu unele realizate acum 3-4 ani. 

După cum explică Lucian Vasile pe blog, scopul proiectului este de a surprinde diferenţele care au apărut de-a lungul vremii în patrimoniul arhitectural.

"Oraşele de azi nu pot fi inţelese decât prin comparaţia cu cele de ieri, deoarece spaţiul urban îşi influenţează locuitorii care, la rândul lor, îl modelează în funcţie de mentalitate şi necesităţi", a completat acesta.

Bd. I.G. Duca

Strada Stavropoleos

Piaţa Mihail Kogălniceanu

Imobilul UGIR

Spitalul Colţea

Cinema Scala

Calea Griviţei

Mai multe imagini de acest fel găsiţi pe atuncisiacum.blogspot.ro.

Nu este prima iniţiativă de acest fel care are ca subiect Capitala. Reamintim în acest sens conferinţele susţinute de Cristian Radu de la Rezistenţa Urbană, pe tema "Maşina Timpului", despre care v-am povestiti AICI şi AICI, dar şi proiectul theNow al lui Costin Gheorghe, despre care găsiţi informaţii AICI.

Etichete: bucuresti atunci acum, bucuresti vechi, fotografii bucuresti

0/1 COMENTARII
Ion Ioan Ionescu
18 Oct 14:53
+0
VOTURI
-0
Ma intreb daca are vreo legatura cu faptul ca despre asta s-a vorbit acum cateva zile pe Softpedia, altcumva nu imi imaginez cum de ai dat de un site neupdatat din 2009 tocmai acum :)

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE